reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2021

Ja niestety paliłam, przestałam w dniu spodziewane @ i do tej pory nie ruszyłam. Łatwo nie jest, ale nie jest też tak zle, bo jednak cel jest najważniejszy:)
Najgorzej[emoji849] ja mam już za sobą infekcje intymna i ostre przeziębienie, co dalej?![emoji2356]

Też jem dużo i to rzeczy, których wcześniej bym nie tknęła[emoji16]
A brzuch taki wzdęty, że bez problemu mogłabym się podszywać pod 6 miesiąc[emoji1787]

Ale ten nadmierny apetyt może też być spowodowany tym, że z miejsca jak tylko zobaczyłam dwie kreski odstawiłam epapierosa.
Miałam właśnie o to pytać, bo chyba żadna z was nie poruszyła tej kwestii.
Paliłyscie zanim dowiedziałyście się o ciąży? Jak poszło ewentualne odstawienie?

reklama
Dokładnie mam takie samo zdanie, nie wyobrażam sobie już zapalić nawet jednego i wiem że tego nie zrobię. Ale niestey, jest dużo kobiet,które palą w ciąży :/
Ja nie pale. Rzuciłam palenie ponad 5 lat temu jak starałam się o syna. A jak widzę na przystankach kobiety w wysokiej ciąży z papierosem to mnie nosi...

Ja rzuciłam podczas poprzedniej ciazy, ale przez to że ja straciłam z nerwów znów zaczęłam..
Zarówno wtedy, jak i teraz w mig, jak za pomocą czarodziejskiej różdżki nałóg odszedł w nieznane😊 dwie kreski całkowicie mnie z niego wyleczyły🥰

Znam kobiety, które cała ciąże normalnie paliły papierosy, jednej to nawet zdazalo się łyknąć Desperadosa w weekend🤦‍♀️
Brak słów..

Jak u was z wagą? Ja mam dzisiaj 8+3 i zważyłam się, jestem troszkę ponad 2 kilo na minusie. Mam nadwagę i lekarka powiedziała, że dobrze by było, żebym przytyła w ciąży tylko kilka kilogramów. Od kwietnia sobie powoli chudłam, zrzuciłam 7 kg no i teraz te 2. Nie wymiotuję, mam czasem mdłości i jem mniej bo nie mam apetytu często.

Jak u was z wagą? Ja mam dzisiaj 8+3 i zważyłam się, jestem troszkę ponad 2 kilo na minusie. Mam nadwagę i lekarka powiedziała, że dobrze by było, żebym przytyła w ciąży tylko kilka kilogramów. Od kwietnia sobie powoli chudłam, zrzuciłam 7 kg no i teraz te 2. Nie wymiotuję, mam czasem mdłości i jem mniej bo nie mam apetytu często.
U mnie raczej stoi w miejscu, ale w poprzedniej ciąży tez na początku schudłam z 2-3 kg, później nadrobiłam 🤣

Nie dość ze te wymioty to złapałam jakieś przeziębienie... telepie mamie jak cholera, gorączka, wszystko mnie boli, zatoki mnie bolą i jeszcze to rzyganie wykończę się dzisiaj dziewczyny przysięgam 😭😭😭
Przybij piątkę, ja już tydzień leżę z jakimś cholerstwem. Od kaszlu mam już mięśnie brzucha lepsze niż po siłowni.

Ostatnia edycja:
Ja nie pale. Rzuciłam palenie ponad 5 lat temu jak starałam się o syna. A jak widzę na przystankach kobiety w wysokiej ciąży z papierosem to mnie nosi...
Kiedyś pojechałam do koleżanki, mieszka na Bielanach, na osiedlu, na którym patologia też znalazła swoje miejsce. Ile tam bab w ciąży z fajkami i piwskami w rękach! Ja byłam wtedy w ciąży i patrzyłam na nie z niesmakiem.
Sama nigdy nie tknelam w życiu fajki, dla mnie to obrzydliwe i śmierdzące ścierwo, a alkohol piję że dwa razy w roku, na sylwestra i jak jest gorąco, to wypije zimne piwo z sokiem.
I znowu tak mnie to wkurza, że takie mendy urodzą zdrowe dzieci i zajdą w kolejną ciążę i kolejna, i kolejną, a kobiety, które o siebie dbają nie mogą zajsc w ciążę albo mają chore dzieci :(

Dzięki za przypomnienie, że muszę baterie do wagi wrzucić i zacząć to kontrolować, bo nawet nie wiem, ile ważę ;)

reklama
Do góry