reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2021

Wiem że ten temat byl wałkowany w wielu miejscach i moze nawet tu u nas (teraz dokładnie nie pamiętam), ale powiedzcie mi jak w końcu liczy się tygodnie ciąży? Jak mam 5+4 to to jeszcze 5 tydzień czy już 6 skoro jest ponad 5... Już się całkiem pogubiłam [emoji23]
Moja gin twierdzi że jest się w 6 tyg, tylko jak wchodzę na przebieg ciąży to tam w tych opisach dziaciatka mają już po 8mm a mój dopiero 3mm czyli równo te 5t6d. Też mam z tym kłopot i kalkulatorow używam i tam zwykle odrazu jest opisany przebieg ciąży.

reklama
Wiem że ten temat byl wałkowany w wielu miejscach i moze nawet tu u nas (teraz dokładnie nie pamiętam), ale powiedzcie mi jak w końcu liczy się tygodnie ciąży? Jak mam 5+4 to to jeszcze 5 tydzień czy już 6 skoro jest ponad 5... Już się całkiem pogubiłam [emoji23]
Ogólnie jest zasada w położnictwie że uznaje się skończone tygodnie ciąży.

Ciesz się, naprawdę! Jeszcze delikatne mdłości, lub odrzucenie od lodówki jest znośne. To już całodniowe mdłości z wymiotami są okropne. Ja już czasami z głodu płacze, a wiem, że jak zjem to i tak zwymiotuje 🤢 i to już jest męczące bardzo, ciężko mi wstać bo głowa pęka, i często słabo się robi...
Mój się dzisiaj śmiał z czego ta nasza fasolka tak urosła jak ja nic nie jem tylko wymiotuje 😉😉
Współczuje wymiotów 🙁 dla mnie mdłości są uciążliwe a co dopiero wymioty 🙁 ale dasz radę 🙂 trzeba myśleć że to minie

Co pijecie na ból żołądka. Próbowałam i miętę i cole działa na chwilę
Mięta pobudza wymioty - nie polecam. Ja na ból żołądka piję czasem cole, często rumianek i len mielony parę. Len jest bardzo fajny, bo obkleja śluzówkę.
Hej kobietki. Ja aktualnie jestem w piatym tygodniu dokladnie 5+5 za chwilke 6ty tydzien i do niedzieli wszystko bylo ok zero mdłosci tylko piersi pobolewaja w poniedzialek sie niestety zaczelo ..nie tyle co mdlosci ale wymioty na samym wylocie...doslownie od samego rana meczy mnie strasznie do tego bol glowy najgorsze ze znow odrzucilo mnie od kawy a to moje jedyne uzaleznienie. W dwoch wczesniejszych ciazach tez mnie odrzucilo od kawy i mialam mdlosci a teraz to jest o wiele gorzej nic zjesc nic wypic nawet od wody mnie odrzuca...ale licze ze do 3 miesiaca i potem przejdzie 🙃 wczesniej tak mialam. No ale wez tu kobito wytrzymaj do grudnia.

U mnie też 5t5d :) Termin Tobie wychodzi na 15.06? Mnie teraz coś mdli trochę, wcześniej nie miałam takich dolegliwości, tylko ból podbrzusza i persi. Ale nie wiem czy to od ciąży mnie mdli czy od wykończenia. Obudziałm się dziś o 3:30 i nie mogłam już usnąć. Rano od 7:30 w robocie, wróciłam o 16:30 i tak się morduję, aby jakoś dotrwać do wieczora, dzieci do spania ogarnąć i się wreszcie położyć :( Więc mdłości mogą być od zmęczenia. Zobaczymy jutro.
Ja tez mam 5+4, albo 5+5 różnie aplikacje pokazuja, i na wizytę idę we czwartek. Nie wiem ile bedzie juz widac, ale dluzej nie wytrzymam 🙈

Ja też mam wizytę pierwszą w czwartek :) O której masz? Ja o 9:20. Ale usg nie będę mieć, ale liczę że dostanę skierowanie. Ciekawa jestem czy u Ciebie będzie już coś widać. Jak będzie to chyba już też pobiegnę gdzieś na usg :)

reklama
Do góry