reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe mamy 2021

Ja bralam od początku femibion ale miałam straszne mdłości. Gdzieś czytałam że może być to spowodowane kompleksami witamin więc 3 dni temu go odstawiłam na rzecz kwasu foliowego i muszę przyznać że czuję się lepiej. Możliwe że to zbieg okolicznosci ale narazie boję się brać te witaminy. 26.10 mam wizyte i zapytam ginekologa bo na ostatniej wizycie mówiła mi tylko o kwasie foliowym :D

reklama
Jeśli nie jesteś uczulona na propolis to super się sprawdza taki psiakany z alkoholem do kupienia w aptece. Kilka razy dziennie stosujesz i szybko znika.
Ja narazie tylko kwas zobaczę co mi powie jak pójdę do niego. Wywaliło mi zimno na ustach , powiedzcie czy można czymś smarować? Pamiętam jak rodziłam 2 córkę to miałam takie wielkie na pół ust [emoji2955] a czy czegoś używałam nie mogę sobie przypomnieć .

Witam drogie panie :) jestem tutaj nowa i chciałam się was zapytać o zdanie. To sam początek ciąży a mój lekarz już się mnie pytał czy nie chciałabym iść na zwolnienie lekarskie. Dobrze się czuje, mam dużo siły ale pracuje w dwóch szkołach podstawowych i to z najmłodszymi dziećmi. I pytał się czy się nie boje zarażenia covid. Co o tym myślicie ? Nie myślałam o tak wczesnym zwolnieniu lekarskim.

Witam drogie panie :) jestem tutaj nowa i chciałam się was zapytać o zdanie. To sam początek ciąży a mój lekarz już się mnie pytał czy nie chciałabym iść na zwolnienie lekarskie. Dobrze się czuje, mam dużo siły ale pracuje w dwóch szkołach podstawowych i to z najmłodszymi dziećmi. I pytał się czy się nie boje zarażenia covid. Co o tym myślicie ? Nie myślałam o tak wczesnym zwolnieniu lekarskim.
Ja od dzisiaj jestem na zwolnieniu lekarskim a jestem dopiero w 4 tygodniu. Też pracuję w szkole, w wielkiej szkole, rzeki dzieci płyną korytarzem, na przerwach mijają mnie ich setki, przytulają sie, nachychalją nad moją głową, bo zawsze mają coś w tajemnicy do powiedzenia. Dodatkowo od wczoraj wiemy, że dwie nauczycielki mają covida, niestety anglistki tak jak ja więc miałam z nimi wiekszy kontakt :( Więc teraz siedzę i sie stresuję.
Nawet bez covida praca w szkole nie jest dobrym pomysłem w ciąży dzieci przynoszą wszelkiego rodzaju patogeny a w pierwszym trymestrze wiele z nich jest bardzo szkodliwych dla rozwoju płodu.
Jako przykład moja kolezanka z 10 lat temu pracowała tylko do 3 miesiąca, wszystko było ok, raz delikatne przeziębienia złapała od uczniów. Córeczka jej urodziła się z ogromną wadą serca, po dwóch tygodniach wysiadły jej nerki a po miesiacu zmarła :( Okazało się że to przeziębienie to była cytomegalia :( Ja bym sie nie narażała.
Zreszta nie tylko to dzieci biegają po korytarzach, te małe to nie problem, ale na mnie wpadł chłopak w piątek o głowe wiekszy odemnie i dwa razy szerszy, ciezko było mi sie po tym pozbierać.

Dziękuję za odpowiedzi, udalo mi się zasnąć i rano nie bolała, choć teraz znowu ćmi, przed mną 12 h pracy, mam nadzieję że się ustabilizuje bo nie wyobrażam sobie pracować z takim bólem jaki miałam wczoraj...

Powodzenia na dzisiejszych wizytach, dawajcie znać jak poszło :)

Życzę wszystkim miłego dnia :)

reklama
Dziękuję za odpowiedzi, udalo mi się zasnąć i rano nie bolała, choć teraz znowu ćmi, przed mną 12 h pracy, mam nadzieję że się ustabilizuje bo nie wyobrażam sobie pracować z takim bólem jaki miałam wczoraj...

Powodzenia na dzisiejszych wizytach, dawajcie znać jak poszło :)

Życzę wszystkim miłego dnia :)
Ja tez dzis 12 godzin, wylozylam sie orzy biurku i walcze z mdlosciami. Dzis rano powiedzialam o ciazy kolezance przy zmianie, troche mi sie przykro zrobilo, bo nie uslyszalam zadnych gratulacji, tylko placz nad tym, ze grafik sie posypie... Ale utwierdzilo mnie to tylko w przekonaniu, ze w czwartek biore zwolnienie, bo nikt na moim miejscu sie by nawet nie ogladal za siebie...

Do góry