A
Aloe1234
Gość
A ludzi z grypą przyjmowali o zgrozo bez maseczek nawet, a przecież mógł się zarazić i też dwa tyg nie przyjmować, grypa ma bardzo poważne powikłania. A inne choroby zakaźne które są jeszcze groźniejsze? Teraz jeden pacjent w przychodni może być, kombinezon, maska, przylbica, rękawice i dezynfekcja, jak ma się zarazić chociażby od bezobjawowego który przyjdzie z inną dolegliwością? Nie życze Ci chorowania w dobie koronawirusa, a już broń Boże być na kwarantannie bez objawów jakichkolwiek i zachorować, gdzie się zgłosisz?Dla mnie to skrajna nieodpowiedzialność iść do przychodni ze stwierdzonym covid i do tego z kaszlem. Wiadomo, że podczas kaszlu dużo śliny się wydostaje. No chyba że to kaszel już po infekcji i testem jest potwierdzony brak wirusa w organizmie. Jeśli wirus nadal w organizmie jest to kaszląc (nawet jeśli czujesz się już dobrze) wyrzucasz tysiące kropelek zawierających wirusa. Jak ludzie chorzy będą chodzić do lekarza ukrywając zakażenie to niedługo w ogóle nie będzie komu leczyć, lekarze to też są ludzie i też choruja. Są potem wyłączeni co najmniej na 2 tygodnie z pracy albo dłużej. Teraz pójdziesz na wizytę a jak lekarza zarazisz to kto potem będzie ciążę prowadził? Poza tym w przychodniach zawsze jest sporo starszych schorowanych ludzi. Są poza tym teleporady, z których można skorzystać jeśli to nie jest sprawą kiedy lekarz fizycznie musi Cię zbadać. W innym wypadku trzeba to zgłosić, bo ta epidemia nigdy nie wyhamuje jak ludzie będą do tego tak lekko podchodzić.
Popieram w pełni.
Od wiosny nie miałaś ani jednego kataru? Siedziałaś w izolacji lub test zrobiłaś?
W tygodniu byłam w przychodni z Dzieckiem, Dziecko miało infekcje ale poszliśmy z zupełnie inną dolegliwością, nie zatailam nic, powiedziałam o corona w rodzinie, o infekcji ale żądałam przyjęcia dziecka, co innego miałam zrobić???? Do szpitala jednoimiennego jechać? Czy test najpierw zrobić i czekać na wynik gdy dziecko chwilę wcześniej zemdlało i być może na cito potrzebuje pomocy już teraz? Ekg powinni odmowic bo dziecko z infekcja i to napewno jest covid bo przeziębienia zwykle przestały póki co istnieć.
Najlepiej nie chorujcie i nie miejcie takich problemów.