reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2021

reklama
Mamy i teściowe to temat rzeka [emoji28]
Tesciowa jeszcze nie wie o ciazy, bo to kobiecina z sercem na dloni, cały dzien by sie za nas modliła i płakała, ze znowu ja biedna bo cos jest nie tak.. ciągle sie za nas modli.

A mama to juz transport mi szykuje, ze mam u nich w domu lezec bo ona mi wszystko poda do łózka i mądrości życiowe sprzedaje np. " A wiesz, ze Władka z Ogrodowej po ślubie cały czas ronila, dopiero jak lekarz jej kazał leżec do 3 miesiąca to udało sie jej donosić ciąże" Spoko, tylko, ze Władka dzisiaj ma 70 lat - wiec mega aktualna historia [emoji28]

Mamy i teściowe to temat rzeka [emoji28]
Tesciowa jeszcze nie wie o ciazy, bo to kobiecina z sercem na dloni, cały dzien by sie za nas modliła i płakała, ze znowu ja biedna bo cos jest nie tak.. ciągle sie za nas modli.

A mama to juz transport mi szykuje, ze mam u nich w domu lezec bo ona mi wszystko poda do łózka i mądrości życiowe sprzedaje np. " A wiesz, ze Władka z Ogrodowej po ślubie cały czas ronila, dopiero jak lekarz jej kazał leżec do 3 miesiąca to udało sie jej donosić ciąże" Spoko, tylko, ze Władka dzisiaj ma 70 lat - wiec mega aktualna historia [emoji28]
Oooo takie opowiastki są extra 😂😂 medycyna wcale nie poszła do przodu 😂 myśle ze najbardziej odpoczniesz w domu 😃

To samo odpowiedziałam. O 6 wstałam wyprawić dziecko do przedszkola i pranie zrobiłam i wywiesiłam, a że jeszcze później się położyłam to moja sprawa.
No i drugim głupim tekstem było to, jak kanapki z pomidorem I cebula robiłam. Mówię mmmmmm ale będę jadła, ale mam smaka a one żebym się znowu tak nie opychala bo przytyje 😳 a ja mówię ze to moje śniadanie dopiero !!!!!
W nosie miej przytyki o wadze. Ważne żeby później zgubić kg ciążowe. Ja w. Ciąży przytyłam 30kg , z czego większość to była woda bo puchlam aż. I co w 12 tyg nie było śladu po tych kilogramach. A później jeszcze ćwiczyłam zdrowy tryb życia i na roczek wszystkim szczęki opadły tak dobrze wyglądałam. I wtedy to ja mogłam się śmiać jak ktoś przez tyle lat ma zbędne kg 😜

Widziałam, że ostatnio dużo pisałyście o lidlomixach. Ja mam thermomixa, ale to jedna chwała. Wczoraj wyczytałam, że jest super jako sterylizator do smoczków i butelek [emoji173] no i można mleko podgrzać do 37°, więc odpada mi zakup podgrzewacza i sterylizatora! Za to kocham tm [emoji1787][emoji1787] nie musze zagracac kuchni, a te pieniadze mozna przeznaczyc na fajniejsze rzeczy [emoji6]
Ja kupiłam lidlomixa i dałam zaraz mamie. Kompletnie się nie polubiliśmy[emoji23] A sterylizatora nigdy nie miałam, gotowałam butelki i smoczki raz na jakiś czas, a na codzień przelewałam wrzątkiem raz dziennie jak syn był malutki

reklama
Cześć dziewczyny! Przycupnę sobie tutaj jeśli mogę 😁. Staraliśmy się z mężem o pierwsze dziecko i wyglada na to, że się udało 🙆‍♀️. Beta 14 dni po owulacji 139,82 a po 48 godzinach 359,94. To chyba dobry przyrost? Tylko coś te wartości wydają mi się niskie. Jak narazie żadnych większych objawów oprócz bóli podbrzusza 🤷‍♀️. Na wtorek umówiłam się do lekarza i mam nadzieję, że będzie już coś widać żeby potwierdzić ciążę ☺. A tymczasem spróbuję nadrobić jak najwięcej postów 😁.

Do góry