U mnie praca biurowa wiec duzo siedze . Zadnych boli nie mam takze okay. Potem zobaczymy.Ja jestem na zwolnieniu już od początku 6 tygodnia, mam taki charakter pracy, że na nic się nie zda ciężarna z resztą nawet nie mogę sobie pozwolić na dłuższe dystanse bo ból krocza jest nie do zniesienia. Mówią że to przypadłość w 3 trymestrze, ale są wyjątki. To moja pierwsza ciąża, w dodatku do zapłodnienia musiało dojść metoda inseminacji dlatego dmucham na zimne kiedy masz prenatalne?
Mieszkam w Szkocji od 16lat. Takze opieka jest inna. Juz raz rodzilam SN w UK takze jest okay.
Mialam wstepne badanie pobrano mi krew na rozne choroby ale nie znam wynikow morfologi takze nie wiem jaki wynik zelaza. W pierwszej ciazy musialam brac cala ciaze suplementy.
Bylam ospala i zmeczona wtedy. Teraz odwrotnie mam duzo energii i nawet sen przerywany. USG 12tc standardowe mam 24listopada i potem wizyta 16tc. Syna donosilam co do dnia. Ale porod byl dosc dlugi , nie odbylo sie bez kleszczy. Teraz nie chce ryzykowac i bede upierac sie o CC. Za bardzo sie boje o zdrowie dzieci. Moja mama sama jest z blizniat tak jak u mnie dwujajowe. I jej siostra urodzila sie 2ga . Oslabiona i dochodzila do siebie dlugo.