U mnie praca biurowa wiec duzo siedze . Zadnych boli nie mam takze okay. Potem zobaczymy.Ja jestem na zwolnieniu już od początku 6 tygodnia, mam taki charakter pracy, że na nic się nie zda ciężarnaz resztą nawet nie mogę sobie pozwolić na dłuższe dystanse bo ból krocza jest nie do zniesienia. Mówią że to przypadłość w 3 trymestrze, ale są wyjątki. To moja pierwsza ciąża, w dodatku do zapłodnienia musiało dojść metoda inseminacji dlatego dmucham na zimne
kiedy masz prenatalne?
Mieszkam w Szkocji od 16lat. Takze opieka jest inna. Juz raz rodzilam SN w UK takze jest okay.
Mialam wstepne badanie pobrano mi krew na rozne choroby ale nie znam wynikow morfologi takze nie wiem jaki wynik zelaza. W pierwszej ciazy musialam brac cala ciaze suplementy.
Bylam ospala i zmeczona wtedy. Teraz odwrotnie mam duzo energii i nawet sen przerywany. USG 12tc standardowe mam 24listopada i potem wizyta 16tc. Syna donosilam co do dnia. Ale porod byl dosc dlugi , nie odbylo sie bez kleszczy. Teraz nie chce ryzykowac i bede upierac sie o CC. Za bardzo sie boje o zdrowie dzieci. Moja mama sama jest z blizniat tak jak u mnie dwujajowe. I jej siostra urodzila sie 2ga . Oslabiona i dochodzila do siebie dlugo.