reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2021

Haha rozumiem cie to dobrze. ta wygoda w zyciu jednak jest calkiem fajna 😄 ale moze nie powinno byc az tak wygodnie? 😁 przyda sie troche dyscypliny 😀
oj jaki tam mlodzieniaszek. ja mam za pol roku 30 lat, mentalnie czuje sie na 20 i zaluje ze ten nasz biologiczny zegar jakos tak zapiernicza. co nie idzie w parze z psychika 🙃🙃
a co do kariery.. to na (nie)szczescie mamy jeszcze kupe lat przed soba 😁
No właśnie, tyle jeszcze pracowania w życiu a ja się o macierzyński martwie :D haha

reklama
Wow, ja mam na odwrót! Jak mówię że pragnę ślubu, chrztu etc. bo jestem wierzącą osobą, to mnie wyzywają że to "nie te czasy" i szkoda pieniędzy! Tylko osoba nie wierząca myśli o pieniądzach na to wydanych i nic w tym złego skoro nie wierzy, a wierząca o sakramencie :D Każdy ma swoje zdanie, ale mi faceta zniechęcają i on jest taki przez to ni w te ni we wte. A sam wierzący bardzo
Ja zawsze mówię, że gdyby każdy interesował sie swoim życiem, to byłoby o wiele przyjemniej i spokojniej. wiara to tak indywidualna i prywatną kwestia, że takie komentarze, w jakąkolwiek ze stron, to zwykle chamstwo 🙄

Ja zawsze mówię, że gdyby każdy interesował sie swoim życiem, to byłoby o wiele przyjemniej i spokojniej. wiara to tak indywidualna i prywatną kwestia, że takie komentarze, w jakąkolwiek ze stron, to zwykle chamstwo 🙄
Dokładnie :( Wielka szkoda że rodzice często mają tendencję do ustawiania życia swoim dorosłym dzieciom, bo psują bardzo relacje między sobą

Dokladnie :) ja szanuje czyjas wiare ale oczekuje tez zrozumienia mojej decyzji. a nie gadania ze jestem jeszcze mloda, w ogole co za argument.

Chciałam się zapytać przyszłych mam przede wszystkim, o wasze nastroje? Cieszycie się? Mnie dopadła jakaś lękówka, że jestem za młoda na to (a mam 26 😆) i że sobie nie poradzę i w ogóle, że jestem beznadziejna, brzydka, gruba... A godzinę później sama się z tego śmieję. Ale jak te myśli nadejdą nie jest mi to śmiechu, potrafię się popłakać. Podkreślam że chcę i chciałam bobasa.
Trochę może to przez reakcję na moją ciążę teściowej, która zamiast się ucieszyć, myślała że żartujemy, po czym stwierdziła że to "masakra" i co my teraz zrobimy w tym "koronawirusie" 🤬 W dodatku nie zarabiamy z chłopakiem mało, zaczynamy budowę domu a teściowa zaczeła nas zniechęcać i opowiadać że koniec ze znajomymi, teraz trzeba będzie żyć w samotności z dzieckiem i że "zobaczę jak to jest ciężko z niemowlakiem" :O Byłam w takim szoku że wyszliśmy po 5 minutach od przyszłych dziadków. Zrobiło mi się tak przykro, Później zadzwoniła do mnie i powiedziała że przeprasza za swoje zachowanie ale ją tak zszokowaliśmy, że dziwnie zareagowała. Rozumiem, że można różnie reagować ale od tamtej pory ja się autentycznie zaczęłam bać, że nie dam rady po porodzie!
Dziwna reakcja. Powinna się cieszyć że zostanie babcią!! I powinna Cię podtrzymywać na duchu a nie zniechęcać 😒 ale może faktycznie to był tylko szok i od teraz będzie Ok 🙂
A w którym tygodniu jesteś? Ja chciałabym powiedzieć dziadkom dopiero jak usłyszymy serduszko.

my mamy zamiar wykazac sie cierpliwoscia ktora nie wiem czy mamy i cala rodzina zostanie poinformowana na boze narodzenie:) wreczymy im wtedy (rodzicom i dziadkom) zdjecia usg 4d w prezencie 😁 wzruszam sie na sama mysl😅
ja tyle nie wytrzymam, czekam na USG, które stwierdzi bicie serca i pewnie będę się chwalić 😂

reklama
ja tyle nie wytrzymam, czekam na USG, które stwierdzi bicie serca i pewnie będę się chwalić 😂
Tez bym nie wytrzymała dłużej 😁 szczególnie że 1 dzień po wizycie mój tata ma 70-tkę a tydzień później obchodzi z mama 25-lecie małżeństwa. Wiec dodatkowy prezent im dam 😎 oby tylko było to serduszko! 🥰

Do góry