reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2021

Dziewczyny , które mają już dzieciaczki. Ile ważyły Wasze pociechy przy porodzie? Ja mam 3 synów i niestety ale do mikrusów nie należeli , chociaż przy każdym porodzie położne twierdziły , że dziecko nie może być duże bo mam mały brzuszek. Teraz z racji 4 ciąży na tej pierwszej wizycie kontrolnej powiedziałam lekarce, że jak 4 syn to tylko cc. Oczywiście tak się tylko pocieszam w myślach, bo znając realia jak człowiek nie zachęci odpowiednio lekarza gotówką to nic z tego nie będzie [emoji848]
Moja mała urodziła się w 40t 3d przez cc. Ważyła 3100 gram i 55cm

Co do tesciowych to mama mojego faceta zmarła 2 lata temu.
Mieszkamy w polowie domu a druga polowe ma brat mojego. Zaczely sie kłótnie i obrazanie. Dom mamy wystawiony na sprzedaz od półtorej roku i czekamy modląc się o kupca ale niestety na półwyspie helskim ceny kosmiczne i narazie tylko ostrożne zapytania a szkoda...
Latem mieszkamy w drugim domu mojego bo ma po dziadkach ale on jest do remontu a ten gdzie teraz jestesmy wynajmujemy letnikom...

Zjadłam jajecznice i źle mi [emoji85][emoji85][emoji85]

reklama
Cześć dziewczyny.
Długi zastanawiałam się czy i kiedy się odezwać. Stwierdziłam jednak, że chyba fajnie będzie znowu z kimś sobie pobiadolic i cieszyć się z ciąży [emoji16]

Dużo czasu co prawda nie mam, bo jestem Mama 2 letniej bardzo żywiołowej dziewczynki, która bardzo nie lubi jak mam telefon w ręku [emoji6]

Od 2 tygodni dokuczają mi Mdłości i ogromna senność. Z niecierpliwością czekam na 2 trymestr, który mam nadzieję będzie wybawieniem [emoji4]

Aaa no i termin mam na 4 czerwca [emoji6]
Mamy ten sam termin ♥️

Skonsultuj się z lekarzem czy może być taki odstęp pomiędzy pobraniem krwi na pappa a usg. Z tego co słyszałam to różnica może być maksymalnie tydzień żeby te parametry były porównywalne pomiędzy pappa a usg [emoji846]
Witajcie w pochmurną niedzielę [emoji16] miałam nadzieję że pośpię jakoś dłużej i odpocznę po całym tygodniu a tu 7:30 i pospane [emoji35] gdzie ta magiczna senność i czemu mnie omija [emoji23] widziałam że pisalyscie o prenatalnych, ja jestem jak na razie umówiona na pobranie krwi do pappa na 18.11 i od razu USG piersi i tarczycy u mojego gina a po dwóch tygodniach mam mieć prenatalne, więc mam nadzieję że jeszcze w listopadzie będę miała to z głowy [emoji846]

Dziewczyny , które mają już dzieciaczki. Ile ważyły Wasze pociechy przy porodzie? Ja mam 3 synów i niestety ale do mikrusów nie należeli , chociaż przy każdym porodzie położne twierdziły , że dziecko nie może być duże bo mam mały brzuszek. Teraz z racji 4 ciąży na tej pierwszej wizycie kontrolnej powiedziałam lekarce, że jak 4 syn to tylko cc. Oczywiście tak się tylko pocieszam w myślach, bo znając realia jak człowiek nie zachęci odpowiednio lekarza gotówką to nic z tego nie będzie [emoji848]
Ninka 2450g i 52cm. Urodzona naturalnie w 37tyg.

Aleksia urodziłam w 36tyg a rozwojowo był zaliczany na 34tydzien. Waga 2050 i spadł do 1950, 47cm. Stwierdzona hipotrofia. A teraz to taka żyła ze ledwie nadążam :p

I jak się czułaś po cc ?

Ja się czułam dobrze. Te pierwsze 12h było trochę trudniejsze. W szczególności że jestem uczulona na ketanol więc paracetamol nie dał rady, ale dostałam jedną dawkę morfiny i była już bajka 😉 przez 6 h nie mogłam karmić malego piersią. Ale później nadrobiliśmy. Jak wróciłam do domu to już normalnie funkcjonowalam. Teraz też bym chciała CC ja się uda, znana mi droga 😉

Nadrobiłam was laski 😉 jakbym tylko lepiej się czuła, to bym chętnie z wami więcej pisała. My mieszkamy sami, ale teściów mam cudownych. Gorzej z rodzicami no ale już przestałam się przejmować.
Pierwsza córkę urodziłam SN 3270g 52 cm a druga 10h SN a skończyło się cesarka 3760g i 53cm miała bardzo spuchnięta główkę i nie mogła wstawić się w kanał rodny przez co traciła tętno, ogólnie masakra.
Teraz pani dr mówi że możemy próbowac znowu naturalnie i to moje marzenie. Po cc czułam się jak kaleka, wszystko robił przy mnie mąż, a po pierwszym porodzie po 2 dniach już wszystko robiłam sama. Ogólnie to różnica między porodami jest dla mnie ogromna. My póki co nie kochamy się jak wcześniej bo miałam plamienia i się obawiam. Mamy się wstrzymać do końca 1 trymestru.

reklama
Dzień dobry. Ja jeszcze w łóżku, o 6 rano obudziła mnie sąsiadka bo co niedzielę to jej pora na ubijanie kotletów i odkurzanie mieszkania 😬 ale potem jeszcze zasnęłam...

Ja obecnie nie mam teściów ale przez 8 lat mieszkaliśmy razem i to była gehenna... Brudasy, lenie itp plus teść alkoholik i wieczne awantury. Wszystko to wyszło dopiero po naszym ślubie i zamieszkaniu razem...

Do góry