reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2021

@aga.i.nieszka duzy bobo ;) gratulacje! Ja nie miałam w poprzedniej ciąży pcos i też zero objawów :)

dziewczyny, wykończą mnie te sny ciążowe :D dzisiaj cała noc mi się śniło, jak odciągalam mleko laktatorem i na zmianę dziecko przy piersi :D
Mnie tez sny dobijają. Przez to plamienie dzis mi się snilo, ze mocno krwawilam i bylam w szpitalu w Portugalii (?) i nic nie rozumialam co lekarze do mnie mowia... horror :oo_O

reklama
Ja tez ciagle bym Piła colę, gdzie normalnie pije takie napoje gazowane tylko na jakiś imprezach :D

Nie nadrobie was kochane. Wczoraj wieczorem próbowałam,ale się poddałam 🙈 przemyślałam to i zrezygnowałam z bety dziś i w poniedziałek. W czwartek wizyta więc nie ma co panikować. Przyrost był i tego się trzymajmy. Dolegliwości brak poza bekaniem. Ciągle bym tylko jadła i to jakieś glupoty- chipsy itp. Wczoraj naszło mnie na cole - a na codzień jej w ogole nie pije (śmieje się,że junior ma zachcianki po Tacie, bo Kamil czasem musi puszeczke wypić. Raz na jakiś czas się zdarzy taka chcica 😂) . I totalnie odeszła mi chęć na jajka 😱 wszyscy się ze mnie smieją,że jestem jajożercą. Zwłaszcza jajek sądzonych. A od kilku tygodni nie jem jajek 🤔

W pierwszej ciąży plamiłam do 6 mc 😱 pracowałam normalnie, ale u mnie była dziwna sytuacja, bo nikt nie wiedział czemu plamiłam. Kilka razy w tygodniu byłam na IP, bo jak było większe chrupnięcie to miałam wrażenie,że to koniec. Cos okropnego 😢 w 6 miesiącu przeszło jak ręką odjął i corka urodziła się zdrowa 2 dni przed terminem.
[/QUOTE]
Vici ja w tej ciąży też tak mam, raz są mdłości raz nie ma cieszę się że nie są non stop bo w poprzednich ciazach od rana do nocy zresztą w nocy też się budziłam to było straszne już wolałabym zwymiotować.
Teraz z rana boję się wsiadać do auta bo mam co chwilę odruch wymiotny po 10 mija ale to rozbicie wzdecia i helikopter w głowie też dają popalić. Oj co my kobity musimy przejsc

Hej. Chyba będę musiała się z wami pożegnać. Dzisiaj rano zaczęłam bardzo krwawić. Umówiłam się na wizytę lekarz powiedział że dzidziuś jest pęcherzem idealny niestety bardzo wolne bicie serduszka obecnie jestem w 6w2d a bicie serduszka wynosi jedynie 56. Dostałam luteine lekarz powiedział że jest jeszcze nadzieja ze wszystko będzie ok tylko u mnie jej już brak😞

Trzymamy kciuki ! Oby był silny i dał radę, póki serduszko bije jest nadzieja.

Hej. Chyba będę musiała się z wami pożegnać. Dzisiaj rano zaczęłam bardzo krwawić. Umówiłam się na wizytę lekarz powiedział że dzidziuś jest pęcherzem idealny niestety bardzo wolne bicie serduszka obecnie jestem w 6w2d a bicie serduszka wynosi jedynie 56. Dostałam luteine lekarz powiedział że jest jeszcze nadzieja ze wszystko będzie ok tylko u mnie jej już brak😞

Ja toleruję tylko grzybową 🤷‍♀️😁
Nienawidzę grzybow. Od dzieciaka wymiotowałam na samo wspomnienie. Cała rodzina wie, że jak zobaczę grzyba w potrawie, to nie zjem. I teraz, nie chcąc mówić rodzicom, na urodzinach chrześniaka siedzę i żre zupę pełna pieczarek i proszę o dokładkę. Pytają mnie ludzie, czy zauważyłam, że tam były pieczarki? I musiałam udawać debila, mówiąc, że jie zauważyłam i że skoro tak, to już nie chce. A taka miałam ochotę! I dziś mąż właśnie pieczarkowa robi, ja sama myśl o tym slinka ki cieknie :D

reklama
Boże, mam tak samo!! Nie mam mdłości, ale za to ciągle jestem głodna! Staram się jeść regularnie co 2-3 h, ale często zjem obiad, a pół godziny później ssie mnie w żołądku... To jest straszne. Często budzę się w środku nocy i jestem tak głodna że aż boli mnie od tego głowa...

Ja tak samo. Jestem głodna cały czas, nigdy tak nie miałam 😳😳 w nocy na szczescie nie, ale od rana do poznego wieczora non stop. Dzisiaj miałam badania krwi o 11.30 i myslalam, ze zejdę do tego czasu😀poszlam z croissantem do laboratorium😀

Do góry