Gratuluję udanej wizytyNa to wygląda [emoji6]
Czytałam ostatnio że z pcos ciąża jest bezobjawowa, nie wiem ile w tym prawdy ale sprawdza się póki co [emoji2]
![Heart suit :hearts: ♥️](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/2665.png)
![Beating heart :heartbeat: 💓](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f493.png)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Gratuluję udanej wizytyNa to wygląda [emoji6]
Czytałam ostatnio że z pcos ciąża jest bezobjawowa, nie wiem ile w tym prawdy ale sprawdza się póki co [emoji2]
W pierwszej ciąży plamiłam do 6 mcNajpierw plamiłam w terminie miesiączki mniej więcej, i jeszcze przez 3 tygodnie kolejne. Ale u mnie to były jednorazowe plamy raz dziennie. Wiedziałam, że przesadzałam też z noszeniem synka. Potem już się pilnowałam.
Widzisz!!! Mówiłam ze będzie dobrzeDziękuję wszystkim za wsparcie. Jestem po wizycie. Dzidziol ma 1.8 cm, wiek równy z OM 8t2d [emoji7]Zobacz załącznik 1194856
A faktycznieMasz trochę podobny Nick do mojego i ten sam termin porodu [emoji23]
Noooo ja to się dzisiaj nawet wyspalamoczywiście wieczorem do zaśnięcia mdłości, rano to samo. Tylko w ciągu dnia jakoś lepiej to znoszę.
Wczoraj się pokłóciłam trochę z moim. Jest napięta atmosfera. Napisałam tylko ze zakupy trzeba zrobić. Rano nie dał buziaka jak wychodził, a zawsze mi daje mimo, że „śpię”.
Dziś na obiad chyba będzie pomidorowa z ryżem. Od wczoraj namiętnie o niej myśle. Ale koniecznie bez mięsa . Czyli taka na warzywach , oleju i Koncentratachzbieram się do sklepu bo głód mnie meczy. W weekendy ponoć nie ma godzin dla seniorów.
Ale powiem wam ze przykro mi się zrobiło jak powiedzieli ze zamykają cmentarze. Szkoda tych ludzi z tymi kwiatami, zniczami. To ich zarobek na chleb przecież...
No tak, te godziny to paranoja. U mnie tez chodzą przez cały dzień i zajmują kolejki, ale z drugiej strony ja im się wcale nie dziwie. Czasami zapomnisz czegoś kupić i musisz iść drugi raz, wiec bez sensu akcja.W weekendy nie ma godzin dla seniorów, ma szczęścieja uważam że to głupota. Wczoraj byłam w biedronce o 9.40 i były same starsze babki. W kolejce po 10 osób do dwóch nas i tylko jedna banana przede mną była młodsza niż 60 lat....
Mi na szczęście wczoraj przeszło. A dziś się wyspałam pierwszy aż od dawna. Córka dała pospać do 9.30w dodatku nie była głodna na śniadanie, to lezalysmy do 10. Potem ja wstałam zjeść, żeby wziąć wszystkie tabletki, A ona leżała z tatusiem. Później zmiana - ja do łóżka A córka z mężem wstali
ja dopiero wstałam
![]()
Ja mam zrobić badanie moczu, krwi itd. tydzień przed wizytą i 19.11 przyjść z wynikami.Za tydzień robię badania moczu i krwi, USG i PAPP A po skończonym 12. tygodniu. Czyli koniec listopada/początek grudnia.
USG nie jest łączone z wizytą u mnie. Na samą wizytę zapisałam się na 13.11, ale po wynikach krwi napiszę do lekarza czy chce żebym przyszła, czy dopiero z kolejnych badań. On wszystkie wyniki widzi w systemie i na bieżąco można z nim pisać.
W międzyczasie mam kontrolę TSH po zmianie dawki i USG tarczycy zlecone przez endokrynologa.
A to tak, wiadomo. Z resztą jak się burza o 5 czy 6 rano, to mają czekać do 10 żeby iść na zakupy na śniadanie? No głupota. Ale wiesz, ja chce zdążyć do tej 10 zrobić zakupy, to stoję w kolejce bo sami seniorzy przede.mnaNo tak, te godziny to paranoja. U mnie tez chodzą przez cały dzień i zajmują kolejki, ale z drugiej strony ja im się wcale nie dziwie. Czasami zapomnisz czegoś kupić i musisz iść drugi raz, wiec bez sensu akcja.