reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2021

reklama
Bardzo mi przykro @joszka 😔 łączę się z wami w bólu..

Dziewczyny jest bardzo dużo stron i nie wiem czy padło już pytanie o testy genetyczne (póki jeszcze nie zabronili nam ich robić...) - czy i na jakie się decydujecie? PAPPA czy Nifty? Macie jakieś doświadczenia?
Pytam, ponieważ jestem już 10+0 i najwyższy czas zrobić research.
Ja na pewno zrobię test Peppa i USG genetyczne u lekarza z certyfikatem fmf. Jeśli wyjdą jakieś nieprawidłowości to wtedy zrobię nifty.
Na kiedy masz termin jak już 10 TC?🙂 Ja dzisiaj 8+0 i mam 4 czerwiec 😁

Hej dziewczyny. Ja dziś byłam w laboratorium zrobić wyniki, kosztowały sporo bo 265zl... I czekałam w kolejce przed labo godzinę, nawet nie było gdzie usiąść 🤦 później jeszcze 30min w środku.wrocilam do domu zmęczona jakbym przebiegła maraton 🤦 ale w nagrodę kupiłam bułeczkę warzywna i babeczkę z malinami z ulubionej cukierni😍 dzisiaj odczuwam gule w gardle i brzuch nie swój ale bez większych mdłości i jeszcze nie wymiotowałam 😁😁😁 juuupiii i pije wodę na zapas 😉
Załączam Wam zdj z 7+0 i 7+4. Zobaczcie jak nasze fasolki szybko rosną 😍💓
Wow ale spora różnica 😍❤️ Cieszę się że dzisiaj masz lepszy dzień 🙂

Właśnie też mnie to zastanowiło. Koleżanka Julia chyba pomyliła grupy i powinna być na majowych [emoji2960][emoji6][emoji13]
Ja na pewno zrobię test Peppa i USG genetyczne u lekarza z certyfikatem fmf. Jeśli wyjdą jakieś nieprawidłowości to wtedy zrobię nifty.
Na kiedy masz termin jak już 10 TC?[emoji846] Ja dzisiaj 8+0 i mam 4 czerwiec [emoji16]

Dziewczyny ostatecznie się z Wami żegnam, serduszko niestety już nie bije..

Wam życzę nudnych ciąż bez mdłości i innych dolegliwości, zdrowych maluszków i jak najmniej stresów związanych z obecną sytuacją w kraju. Trzymacjcie się[emoji173]
Ogromnie mi przykro 😢 trzymaj się kochana

Na kiedy masz termin jak już 10 TC?🙂 Ja dzisiaj 8+0 i mam 4 czerwiec 😁

W sumie jest to jakieś rozwiązanie, zwłaszcza dla kobiet, które nie są w grupie ryzyka a i Nifty są odpowiednio droższe od PAPPY. Muszę to przemyśleć bo USG genetyczne mam już 17.11 :)
Aplikacja Preglife wyliczyła mi termin na 28.05 🙃

U mnie nigdy jakiś specjalnych zmian nie było, ot jeden bolący wielki paskudnik przed małpą a teraz mam cerę jak nastolatka... Codziennie budzę się z czymś nowym na twarzy. Na razie nie kombinuję, czekam niech się hormony uspokoją.
Z takich trywialnych spraw, ma ktoś tez problem z krostkami na buzi, odkąd jest w ciąży ? Ja przed ciąża nie miałam takich problemów, pory rozszerzone, ale syfy jakieś okazjonalnie zazwyczaj po jedzeniu, które mi szkodziło, albo przed okresem, ale teraz jest masakra. Nie mogę sobie z tym poradzić w żaden sposób , i to nie jest taki typowy trądzik, tylko taka kaszka, ale zaczerwieniona. Macie jakieś rady co z tym zrobić ?? Załączam zdjęcie, jest nieprzyjemne, dlatego ostrzegam w razie w.

Z takich trywialnych spraw, ma ktoś tez problem z krostkami na buzi, odkąd jest w ciąży ? Ja przed ciąża nie miałam takich problemów, pory rozszerzone, ale syfy jakieś okazjonalnie zazwyczaj po jedzeniu, które mi szkodziło, albo przed okresem, ale teraz jest masakra. Nie mogę sobie z tym poradzić w żaden sposób , i to nie jest taki typowy trądzik, tylko taka kaszka, ale zaczerwieniona. Macie jakieś rady co z tym zrobić ?? Załączam zdjęcie, jest nieprzyjemne, dlatego ostrzegam w razie w.
Ja wlasnie wrecz przeciwnie mam buzię jak tylek niemowlaka az dziw bo w poprzednich mialam taka cerę jak Ty i pomogło mi na pojedyncze wypryski smarowanie olejkiem z drzewa herbacianego

reklama
Bardzo mi przykro @joszka 😔 łączę się z wami w bólu..

Dziewczyny jest bardzo dużo stron i nie wiem czy padło już pytanie o testy genetyczne (póki jeszcze nie zabronili nam ich robić...) - czy i na jakie się decydujecie? PAPPA czy Nifty? Macie jakieś doświadczenia?
Pytam, ponieważ jestem już 10+0 i najwyższy czas zrobić research.
Ja będę robić w genomedzie w Wawie. Ale najpierw muszę zrobić USG 11-13 tydzień, przynieść im wydruk i dopiero pobierają krew. Chyba wszędzie tak robią. Ja będę robiła na początku grudnia.

Do góry