reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2021

Bardzo mi przykro @joszka 😔 łączę się z wami w bólu..

Dziewczyny jest bardzo dużo stron i nie wiem czy padło już pytanie o testy genetyczne (póki jeszcze nie zabronili nam ich robić...) - czy i na jakie się decydujecie? PAPPA czy Nifty? Macie jakieś doświadczenia?
Pytam, ponieważ jestem już 10+0 i najwyższy czas zrobić research.

Ja zdecyduję się oprócz pappa na 90% na NIFTY.

reklama
Z takich trywialnych spraw, ma ktoś tez problem z krostkami na buzi, odkąd jest w ciąży ? Ja przed ciąża nie miałam takich problemów, pory rozszerzone, ale syfy jakieś okazjonalnie zazwyczaj po jedzeniu, które mi szkodziło, albo przed okresem, ale teraz jest masakra. Nie mogę sobie z tym poradzić w żaden sposób , i to nie jest taki typowy trądzik, tylko taka kaszka, ale zaczerwieniona. Macie jakieś rady co z tym zrobić ?? Załączam zdjęcie, jest nieprzyjemne, dlatego ostrzegam w razie w.

Ja tez mam wizytę 8+0 z usg i tez mnie to bardzo ciekawi ❤
U mnie niby było teraz 8+1, a z USG wyszło 7+0, no ale wiedziałam, że było opoznienie owulacji więc sie nie martwię. Zastanawiam sie tylko, czy wielkość zarodka trochę ponad jeden centymetr jest ok, Ale lekarka nie mówiła, że za mały, serduszko bije, więc chyba jest w porządku :)

U mnie niby było teraz 8+1, a z USG wyszło 7+0, no ale wiedziałam, że było opoznienie owulacji więc sie nie martwię. Zastanawiam sie tylko, czy wielkość zarodka trochę ponad jeden centymetr jest ok, Ale lekarka nie mówiła, że za mały, serduszko bije, więc chyba jest w porządku :)
Gdyby było cos nie tak to na pewno by co powiedziała :)

Ja w 7+4 miałam 1,3 CRL więc myślę, że jak najbardziej u Ciebie w normie :)

reklama
Z takich trywialnych spraw, ma ktoś tez problem z krostkami na buzi, odkąd jest w ciąży ? Ja przed ciąża nie miałam takich problemów, pory rozszerzone, ale syfy jakieś okazjonalnie zazwyczaj po jedzeniu, które mi szkodziło, albo przed okresem, ale teraz jest masakra. Nie mogę sobie z tym poradzić w żaden sposób , i to nie jest taki typowy trądzik, tylko taka kaszka, ale zaczerwieniona. Macie jakieś rady co z tym zrobić ?? Załączam zdjęcie, jest nieprzyjemne, dlatego ostrzegam w razie w.
Mi za to powyskakiwaly takie AZSowskie suche placki na buzi:( nawet nie wiem czym moglabym smarowac..

Do góry