reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2021

Ale chodzi o jutro, czyli te sobotę. Idziemy jutro na ślub i nie wiemy, co dalej. A państwo młodzi nic nie mówią. Mamy czerwono tutaj. Czyli jutro okej?
Tak, jutro jest jeszcze okej ☺️
cytat z gov.pl „Od soboty, 17 października, w całym kraju obowiązywać będą nowe zasady bezpieczeństwa. Wyjątkiem są ograniczenia dotyczące wesel i innych uroczystości rodzinnych – one zaczną obowiązywać od 19 października.”

reklama
To ja sterylizatora nie miałam, ale podgrzewacz używałam. A reszta się zgadza. Mów dalej :D
Ja podgrzewacz w ogóle nie potrzebowałam bo rok piersią karmiłam, odeszły sterylizatory, butelki itp 😁😁 wiadomo jedna butelkę w razie w kupiłam, laktator miałam ręczny i mi wystarczał bo nie robiłam zapasów mleka tylko na początku pobudzalam laktację, a później np w nocy ściągałam mleko do poczucia ulgi 😉

Kasia kasienka30 Naprawdę? Moje starsze dziecko w nocy jadło 1 raz... Od małego orzesypialaa całe noce. Ja na zjazdy po porodzie jeździłam na 7 godz i na tel z mamą czy wracać już 😂cycki mi prędzej nie wytrzymywały nie mała . Młodsza dwa razy w nocy ale wybudzenie na 30 minut jakos mi nie przeszkadzało 🤭.
Zależy od dziecka i mamy oczywiście.

Ja mam mieć ślub za tydzień, boziu ile stresu przez tego covida... już bym chciała, żeby było po wszystkim! W ogóle nie mogę cieszyć się tym czasem 😭
Zrezygnowaliśmy z wesela, mieliśmy mieć obiad dla 25 osób, a teraz nie wiem co zrobić. Póki co Wrocław jest w żółtej strefie, wiec niby 20 osób może być. Ale chyba to w każdej chwili może się zmienić?
Nie chciałabym po ślubie wrócić do domu jak gdyby nigdy nic... nie wiem co robić 🤷🏻‍♀️
Współczuję Ci kochana... Nie denerwuj się na zapas, teraz musisz dbać o siebie. Bynajmniej będzie tylko ślub, a jak wszystko się uspokoi, maleństwo podrośnie to przyjęcie może być na rocznicę ślubu.

Całkowity zakaz imprez jest w strefie czerwonej.
Jeśli jest czerwona strefa to odbywa się ślub normalnie, tak? A potem co? Może być obiad rodzinny na 59 osób czy też nie?
Dziecko może pić mleko w temperaturze pokojowej :)
Ja natomiast nie wyobrażam sobie nie mieć podgrzewacza do butelek bo w nocy zawsze ściągałam pokarm potem podgrzewalam i szybko zmiana pampersa i ciepłe mleczko i cała noc spałam ja i dziecko. Ja nie jestem z tych matek co siedzą w nocy po kilka godzin z cyckiem bo dbam też o swoje wyspanie żeby potem funkcjonować jak w domu jest jeszcze dwójka dzieci które chcą wypoczetej mamy

Ostatnia edycja:
Myślę że spokojnie powinno już być coś widać na wizycie. Ja bylam 6t4d okazało się że ciaza jest prawie tydzień młodsza i według usg 5t5d, a był zarodek z bijącym serduszkiem [emoji85]
Witajcie z rana, u mnie wreszcie pogoda się troszkę poprawiła, a ja muszę siedzieć 12h w pracy :/ do rzeczy że chociaż weekend wolny. Piętami że niektóre z Was są chwile przed ślubem, nie jesteście w czerwonej strefie? Ponoć zakaz imprez okolicznościowych...
My ślub braliśmy w kwietniu, żadnej imprezy tylko mały obiad dla rodziny, za świadków była moja mama i wujek mojego. Długi się wahaliśmy czy odwołać/przełożyć/utrzymać termin ale postanowiliśmy zostawić i zrobić bardzo skromny ślub i nie żałuję :) także trzymam kciuki żeby wyszło tak jak chcecie :)

Chciałabym się umówić na 30.10 do lekarza, będzie to jeśli dobrze liczę 6+6, myślicie że będzie coś widać? Nie chcę dłużej czekać bo potem jest wszystkich świętych i różnie bywa, a mój lekarz przyjmuje tylko w środy i w piątki... :/

Współczuję Ci kochana... Nie denerwuj się na zapas, teraz musisz dbać o siebie. Bynajmniej będzie tylko ślub, a jak wszystko się uspokoi, maleństwo podrośnie to przyjęcie może być na rocznicę ślubu.

Dziękuję, no chyba muszę odpuścić stresowanie się...nie mam na to wpływu, taki paskudny czas 🤷🏻‍♀️ Najważniejsze żeby wszyscy byli zdrowi i żeby maluszek się rozwijał ❤️
W poniedziałek mam wizytę i mam nadzieje, ze zobaczę serduszko... skupię się na pozytywach 💪🏼

A czego byś drugi raz nie kupiła?
Nosidła bo nie sprawdziło się, a kupiłam z wyższej półki, wygodne, no ale niestety.
Monitor oddechu też dużo kosztował a spełniał rolę przez 2 tyg bo później maleństwo spało wyłącznie ze mną, każde odłożenie do łóżeczka kończyło się płaczem. Wszelkie podkładki do wanienki na których kładzie się malca też odpadają, w sumie mało rzeczy wymieniłam a wiem że dużo rzeczy było kompletnie bezużytecznych w naszym przypadku akurat, bo niektórzy nie potrafiliby obyć się bez nich. Ale ja kocham minimalizm 😁

reklama
@Domi_Polka kochana trzymam kciuki na pewno juz duzo bedzie widac ❤
@Sasidi na pewno juz dzis bedziesz miala serduszko ❤

Co do snów to mi sie dzis śniło że jestem w ciazy i dlatego nie mogę teraz zmienic pracy na moja stara pracę. Już sobie wkrecam co taki sen moze oznaczac, czy to znaczy jak sie mowi ze sny odwrotnie ze nie będę w ciazy czyli poronie :(
Tak sie martwie o kropka, czekam juz tylko do 26.10 zeby znowu zobaczyc serduszko to mnie uspokoi

Do góry