reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2021

huehue poki co jestem na tym etapie ze nie wiem co to jest aplikator lub odkurzacz do nosa ale doedukuje sie[emoji3][emoji3]
Ja też nie ogarniam tych tematow, ale cos mi sie obiło o uszy, ze to chodzi o urzadzenie, które sie podłacza z jednej strony do normalnego odkurzacza, ktorym sprzatasz, a z drugiej strony do nosa dziecka - kosmos [emoji28] osoby, ktore mialy z tym doczynienia niech nam potwierdza czy to prawda [emoji3]

reklama
Nie wiem jak teraz, w kwietniu do urzędu mogło wejść na czworo - para młoda i świadkowie. Ponoć w domu obiad też miał mieć ograniczenia, ale skoro moja rodzina nie dojechała z drugiego końca Polski to i tak było nas maks 10 osób. Musisz dokładnie poczytać przepisy :/
Jeśli jest czerwona strefa to odbywa się ślub normalnie, tak? A potem co? Może być obiad rodzinny na 59 osób czy też nie?

Ja ogólnie lubię pizzę i czasem nuggetsy ale teraz kompletnie nie mam ochoty.
Od kilku dni mam fazę na warzywa, takie ugotowane. Codziennie jem paczkę warzyw na patelnię😂 Chyba mi jakiś wegetarianin rosnie. Dziwne to, bo ogólnie to lubię mięso i często jem. No i dziś coś mnie naszło na ogórki kiszone i zjadłam dwa, tak same bez dodatków😂
Ja natomiast nie wyobrażam sobie nie mieć podgrzewacza do butelek bo w nocy zawsze ściągałam pokarm potem podgrzewalam i szybko zmiana pampersa i ciepłe mleczko i cała noc spałam ja i dziecko. Ja nie jestem z tych matek co siedzą w nocy po kilka godzin z cyckiem bo dbam też o swoje wyspanie żeby potem funkcjonować jak w domu jest jeszcze dwójka dzieci które chcą wypoczetej mamy
To chyba zależy od dziecka. Bo jedno dziecko wisi na piersi godzinę inne je szybko. Super ze dbasz o swoje wyspanie, ale serio to Twoje wyspanie zależy tylko od Twojego dziecka. Bo chyba nie zostawiasz płacącego dziecka i nie idziesz spać? Obyś następne miała takie które nie płacze w nocy i nie trzeba nosić :)

Ja też nie ogarniam tych tematow, ale cos mi sie obiło o uszy, ze to chodzi o urzadzenie, które sie podłacza z jednej strony do normalnego odkurzacza, ktorym sprzatasz, a z drugiej strony do nosa dziecka - kosmos [emoji28] osoby, ktore mialy z tym doczynienia niech nam potwierdza czy to prawda [emoji3]
Ta to super sprawa. Raz dwa i wszystko wyciągnięte, to nic nie boli.. a męczyć się odciągając ustami tylko raz się podjęłam. Bezskutecznie, nic nie zostało odciągnięte. Myśle ze każda musi przerobić swoje.

No sytuacja jest niefajna bo wszystko się zmienia nawet z dnia na dzień... My przynajmniej wiedzieliśmy jaka będzie sytuacja za miesiąc, a teraz... Tragedia
Ja mam mieć ślub za tydzień, boziu ile stresu przez tego covida... już bym chciała, żeby było po wszystkim! W ogóle nie mogę cieszyć się tym czasem [emoji24]
Zrezygnowaliśmy z wesela, mieliśmy mieć obiad dla 25 osób, a teraz nie wiem co zrobić. Póki co Wrocław jest w żółtej strefie, wiec niby 20 osób może być. Ale chyba to w każdej chwili może się zmienić?
Nie chciałabym po ślubie wrócić do domu jak gdyby nigdy nic... nie wiem co robić [emoji2370]

O i u mnie tak samo 🥰 termin na 20.06?

Biedactwo 🥺

Moja Starsza gwiazda odstawiona do szkoły, młodsza wybiła kostkę w domu siedzi 🥺
Kurde dziewczyny czy tylko mi się nic nie chce ? Kolejnego dnia nie przeleze jeszcze mój malzonek niewiadomo o której dziś wróci z pracy to będzie długi dzień...
Według kalendarzyka 20.06😊ale nie jest to jeszcze niczym potwierdzone, usg umówione mam dopiero na 04.11😭 żeby mieć pewność, że już będzie tam serduszko❤️

Z tym lenistwem doskonale Cię rozumiem, w domu nic nie chce mi się robić, w pracy też na pół gwizdka, a dzisiaj nawet nie poszłam, wzięłam na żądanie🤣
U mnie dodatkowo dochodza okropne huśtawki nastroju, że śmiechu przechodzę w płacz i to zupełnie bez powodu🤷‍♀️
Biedne te nasze chłopaki, ale cóż.. Ja dla żartów w takich sytuacjach mówię swojemu "to Ty mi to zrobiłeś!" 🤣.

Coooo naprawde?😀😀 pierwsze slysze! 😀

reklama
Co do snów to mi sie dzis śniło że jestem w ciazy i dlatego nie mogę teraz zmienic pracy na moja stara pracę. Już sobie wkrecam co taki sen moze oznaczac, czy to znaczy jak sie mowi ze sny odwrotnie ze nie będę w ciazy czyli poronie :(
Tak sie martwie o kropka, czekam juz tylko do 26.10 zeby znowu zobaczyc serduszko to mnie uspokoi

Na pewno wszystko będzie dobrze! ❤️ Sny często nic nie oznaczają, myślisz o Kropku i dlatego śni Ci się ciąża. Czytam wszystkie Twoje wiadomości i mam takie wewnętrzne poczucie, że tym razem wszystko super się potoczy ☺️

Do góry