My 2 chcemy teraz na mieszkaniu, a jak się już pobudujemy to kolejną 2 to pewnie będę po 30 wtedyJa zawsze chciałam mieć czwórkę dzieci, albo chociaż trójkę. Ale zaczęłam za późno i już nie zdążę. Modlę się, by ta ciąża się szczęśliwie zakończyła i na tym zakończymy produkcję
reklama
Magic_87
Fanka BB :)
Dziewczyny ja tak miałam w pierwszej ciąży ciągle dojadalam i też kg szybko w górę zresztą w drugiej też sobie podjadałam teraz otwieram lodowke i nic kompletnie nic mi nie podchodziMam to samo, co się nie obudzę, to mam ochotę wejść do lodówki, a cały dzień chodzę i co godzinę chce jeść. Ledwo wytrzymuje dwie godziny
Mała.czarna
Masakra co to za lekarze! Nie da sie zliczyć ile ciąż zostalo uratowyanych dzieki luteine lub duphoastonowi. Kazda z nas chciałaby miec bezproblemowa ciaze ale niestety tak sie czasem nie da i jesli sa mozliwosci zeby pomoc to czemu z nich nie korzystac?Też tak uważam, ale jest sporo lekarzy którzy to olewaja, ja po pozytywnym tescie plamiłam wiec na szybkiego zbadalam progesteron-13, w ten sam dzien poszlam do lekarza z medicoveru po duphaston i tylko mi odpowoedzial, ze wlasnie ostatnio rozmawial z kolegami-lekarzami nad zasadnoscia przypisywania progesteronu.. no i mi nie przepisał. 6 dni później przyszlo krwawienie.
Duze prawdopodobieństwo, ze i tak nie udaloby sie uratować, ale on nawet nie chciał spróbowac mimo, ze opisałam mu po krotce swoją historię.
Vingag
Wiesz, czasem wlasnie ten progesteron jest jedynym, czego potrzebuje ciaza, zeby sie rozwijac i utrzymac. Tez wole nie myslec, co byloby gdyby, bo mysl ze moglam miec zdrowe ciaze, gdybym tylko dostala ten progesteron, jest nie do zniesienia. Jutro jest Dzien Dziecka Utraconego i to pierwszy rok, w ktorym temat mnie bezposrednio dotyczy - i wlasnie ogromna czesc z nas tutaj, niestetyTeż tak uważam, ale jest sporo lekarzy którzy to olewaja, ja po pozytywnym tescie plamiłam wiec na szybkiego zbadalam progesteron-13, w ten sam dzien poszlam do lekarza z medicoveru po duphaston i tylko mi odpowoedzial, ze wlasnie ostatnio rozmawial z kolegami-lekarzami nad zasadnoscia przypisywania progesteronu.. no i mi nie przepisał. 6 dni później przyszlo krwawienie.
Duze prawdopodobieństwo, ze i tak nie udaloby sie uratować, ale on nawet nie chciał spróbowac mimo, ze opisałam mu po krotce swoją historię.
Mała.czarna
Ja nawet nie wiedziałam że jest taki dzieńWiesz, czasem wlasnie ten progesteron jest jedynym, czego potrzebuje ciaza, zeby sie rozwijac i utrzymac. Tez wole nie myslec, co byloby gdyby, bo mysl ze moglam miec zdrowe ciaze, gdybym tylko dostala ten progesteron, jest nie do zniesienia. Jutro jest Dzien Dziecka Utraconego i to pierwszy rok, w ktorym temat mnie bezposrednio dotyczy - i wlasnie ogromna czesc z nas tutaj, niestety
Vingag
Niestety, dobrze by bylo, gdyby w ogole nie bylo potrzeby tworzenia takiego dnia. Ja sama ostatnio mam podly nastroj, wciaz sobie mysle, ze gdyby wszysyko bylo w porzadku, w listopadzie urodzilabym swoje wymarzone dziecko. Wiem, ze takie mysli donikad nie prowadza, ale to silniejsze ode mnie...Ja nawet nie wiedziałam że jest taki dzień
Mała.czarna
Rozumiem ci doskonale bo ja mialam rodzic we wrześniu zeszłego roku i w marcu tego. Te myśli sa silniejszeNiestety, dobrze by bylo, gdyby w ogole nie bylo potrzeby tworzenia takiego dnia. Ja sama ostatnio mam podly nastroj, wciaz sobie mysle, ze gdyby wszysyko bylo w porzadku, w listopadzie urodzilabym swoje wymarzone dziecko. Wiem, ze takie mysli donikad nie prowadza, ale to silniejsze ode mnie...
Ja już mam 37 już nie mam czasu, bardzo żałujęMy 2 chcemy teraz na mieszkaniu, a jak się już pobudujemy to kolejną 2 to pewnie będę po 30 wtedy
hej dziewczyny!
to mój pierwszy post na forum ale też należę do czerwcowych mam
Chciałam się was dopytać w kwestii duphastonu i badania progesteronu - czy to prawda, że wyniki progesteronu z krwi nie biorą duphastonu pod uwagę? Gdzieś przeczytałam, że można go brać ale nie wyjdzie z krwi (więc badanie progesteronu po przyjmowaniu duphastonu wydaje się trochę bezzasadne). Orientujecie się jak to jest?
Ja się borykam z progesteronem ~20 od początku ciąży, w tym momencie mam też zdiagnozowanego krwiaka, który nie powinien nam zagrażać ale z tego względu biorę też luteinę 3x1 i duphaston 3x1.
Robiłam po tygodniu kuracji badania krwi i faktycznie progesteron dalej na poziomie 20.
Dajcie znać czy miałyście styczność z podobną sytuacją!
I wszystkim wam gratuluję
to mój pierwszy post na forum ale też należę do czerwcowych mam
Chciałam się was dopytać w kwestii duphastonu i badania progesteronu - czy to prawda, że wyniki progesteronu z krwi nie biorą duphastonu pod uwagę? Gdzieś przeczytałam, że można go brać ale nie wyjdzie z krwi (więc badanie progesteronu po przyjmowaniu duphastonu wydaje się trochę bezzasadne). Orientujecie się jak to jest?
Ja się borykam z progesteronem ~20 od początku ciąży, w tym momencie mam też zdiagnozowanego krwiaka, który nie powinien nam zagrażać ale z tego względu biorę też luteinę 3x1 i duphaston 3x1.
Robiłam po tygodniu kuracji badania krwi i faktycznie progesteron dalej na poziomie 20.
Dajcie znać czy miałyście styczność z podobną sytuacją!
I wszystkim wam gratuluję
reklama
Ja co roku odkad straciłam pierwsze dzieciątko , a to było 7 lat temu, idę na cmentarz na grób wspólnych dzieci. W naszym mieście jest takie miejsce i tam są pochowane dzieci które odeszły na wczesnym etapie ciąży. W tym roku po lekach miałam poronienie samoistne więc teoretycznie nie ma w tym gronie mojego maleństwa ale to jest miejsce gdzie mogę zapalić świeczkę i pomodlić się za moje dwa aniołki. To mi bardzo pomaga...Wiesz, czasem wlasnie ten progesteron jest jedynym, czego potrzebuje ciaza, zeby sie rozwijac i utrzymac. Tez wole nie myslec, co byloby gdyby, bo mysl ze moglam miec zdrowe ciaze, gdybym tylko dostala ten progesteron, jest nie do zniesienia. Jutro jest Dzien Dziecka Utraconego i to pierwszy rok, w ktorym temat mnie bezposrednio dotyczy - i wlasnie ogromna czesc z nas tutaj, niestety