reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2021

W ciąży zawsze jest podwyższona temp powyżej 37. To nie znaczy że jesteś chora.
Mnie też dziś boli głowa migrenowo[emoji17] Nie poszłam do pracy, syn wstał zasmarkany strasznie i z nim zostałam. Mam jeszcze jeden dzień urlopu na opiekę nad dzieckiem. A teraz sobie zmierzyłam temperatury i mam 37,1 Coś niedobrze to wygląda.
Jak miałaś już opryszczkę przed ciążą kiedyś to nie jest teraz niebezpieczna.
Kurde ja już się ja czytałem że to jest niebezpieczne w ciazy :(
Teraz sie bede przejmowac :/ Mój cale Zycie ma wiecznie opryszczki, ja zlapalam raz no i teraz drugi :/

reklama
Ja już po becie, wyniki wieczorem. I wieczorem pierwsza wizyta u gina, na razie na Luxmed, do prywatnego zacznę chodzić od 2 miesiąca, jak poprzednio :)

Co do opryszczki - zawsze, gdy nie byłam w ciąży zwyczajnie wydrapywalam, gdy tylko się zaczynała. Poważnie. Dzień że strupem wtedy i po bólu. Ale gdy pojawiła się, kiedy byłam w ciąży, użyłam hascoviru, nie wiedząc, czy mogę, czy nie, bo się nie znałam. Wyszło, że mogłam i zeszło szybko. Plus oczywiście w dzień jak wychodziłam to plaster, żeby się bakterie nie dostawały. Z tydzień to miałam. Niestety, jestem podatna na ten badziew, w naszej rodzinie ja i tak mam najrzadziej, siostry mają czasami całe wargi i górna, i dolną. Wtedy wyglądają jak glonojady :)
Tak btw wiecie że my już mamy 2 miesiąc? :D bo od 5 tygodnia jest już 2 miesiąc? [emoji16][emoji16][emoji16]

Mnie dzis mdlosci obudzily o 5:30, wredoty jedne :( pokrecilam sie do 7 i poszlam spac dalej, wlasnie wstalam. Moj syn zostal w domu, bo zasmarkany po sam pas. Maja teraz zakaz pojawiania sie w szkole chocby z katarem, a mlody jest mistrzem przeziebien, wiec w tym roku wiecej go nie ma, niz jest w szkole. Czekam tylko, az ktos sie przywali o te niska frekwencje :(
współczuje mdłości.. :( ja ani w poprzedniej ciąży nie miałam, ani teraz... chyba że to za wcześnie jeszcze na takie objawy nie wiem 🤔 po 2 latach czuję się, jakbym pierwszy raz była haha

Ja nie miałam w ciąży poronionej i teraz też nie mam i już się martwię że znowu poronie [emoji2356]
Pociesze, ze ja mialam mdlosci w ciazy poronionej w kwietniu i mialam je caly czas, a ciaza i tak obumarla na bardzo wczesnym etapie. Z synem w czasie ciazy chyba ani razu nie mialam zadnych dolegliwosci, a wszystko az do samego porodu przebieglo zupelnie bezproblemowo :)

Macie jakies domowe sposoby na opryszczke? Mam chyba drugi raz w życiu i raz zeszła mi sama ale teraz chyba nie chce tego zostawiać przypadkowi :)
Ja juz tyle rzeczy wypróbowałam i najlepszy jest dla mnie spirytus nalewam na wacik i przykładam, innym wacikiem nasączonym spirytusem przejeżdżam też usta i wokół ust by się nie roznioslo

reklama
Do góry