reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2021

Hej dziewczyny 😉 wczoraj umierałam od rana do nocy. Cały dzień praktycznie przeleżałam. Wymiotowałam... A jak wstawałam to słabo mi się robiło poty oblewały, musiałam się polozyc. I tak cały dzień... Trochę dało mi to nadziei że będzie dobrze, bo identycznie się czułam z synem w ciąży do 12tc.
Dzisiaj rano do łóżka mój najlepszy najukochańszy konkubent przyniósł mi kakao i bułeczkę 😊 to jak wstałam to mnie tylko mdliło ale nie było mi słabo i nie było potów 😁 i zaczynam jeść chleb z masłem i pomidorem i pieprzem, tak jak z synem 🙈😂
Życzę Wam miłego dnia, spokojnego 😘

reklama
Ja mam tylko ból piersi i od czasu do czasu jakieś stukanie tam na dole. Ale na samo wspomnienie o miłościach w poprzedniej ciąży aż mnie skręca z bólu istnienia ;)
Ja tez w poprzedniej ciąży miałam mdłości aż do 14 tc. Z jednej strony cieszę się, że teraz na razie ich nie, ale z drugiej " ale dlaczego!? Może coś jest nie tak?"[emoji23][emoji23]

A nie wiecie jak to zrobić w moim przypadku?
Mam na czas nieokreślony, we wrześniu skończył mi się macierzyński, do 19 października jestem na urlopie wypoczynkowym, ale mały wciąż choruje i pomyślałam, żeby jednak nie wracać do pracy, skoro i tak za kilka miesięcy znowu zniknę.
Nie wiecie, jak to rozwiązać, jeśli dopiero 24 października mam potwierdzenie ciąży? Iść na chorobowe? Co robić, żeby im, czyli pracodawcy nie mydlić oczu, a jednocześnie nie musieć wracać do pracy?
Może urlop bezpłatny na te 5 dni, A 24 wziąć już L4?

Hej! u mnie 5+3 i również nadal tylko piersi, tylko sprawdzam je co chwilę. Niby fajnie, że tylko taki objaw ale przez to jest cały czas obawa, ja dopiero się umawiam w poniedziałek i gin chciała na kolejny tydzień, ale poproszę chociaż na piątek, trudno tak długo wytrzymać. Jeszcze wymówki znajdować, żeby nie wyjść ze znajomymi na miasto, bo od razu bym się wysypała przed nimi nie pijąc wina do kolacji.
To moja pierwsza ciąża :)

Haha ja juz wlasnie mialam takie sytuacje w ostatnim czasie, ze wychodzilam i nie pilam, ale po prostu mowilam ze nie chce i robie sobie detoks - akurat dobrze sie zlozylo bo faktycznie ostatnio staram sie ograniczyc alkohol i jesc zdrowiej😄

ahaha a w ogole co do tego nie picia to stosuje tez taka strategie, ze jak nie pije teraz tego alkoholu i ludzie sie pytaja czemu, to przy okazji zaznaczam, ze kazdy od razu mysli ze jak dziewczyna nie pije to ciaza i ze mnie wkurza takie generalizowanie i sa rozne powody 🤣🤣

Że jak? Wychowawczy bezpłatny? Ja w ciąży jestem, więc po co miałabym brać wychowawczy? :)!
Pisałaś że jesteś na urlopie po zakończeniu macierzyńskiego, więc możesz potem albo wrócić do pracy albo iść na wychowawczy i jak już będziesz mieć pewność że z fasolką jest wszystko ok to zakończyć wychowawczy i pójść na zwolnienie ciążowe. Albo powiedz już teraz szefowi i idź od razu na zwolnienie. Jak wrócisz na miesiąc niczego nie mówiąc i potem pójdziesz na zwolnienie zaraz to się może szef zdenerwować, bo pewnie jak wrócisz to coś prEorganizuja i potem się okaże że niepotrzebnie.

mam dokładnie tak samo, poza bólem piersi i czasami chwilami mdłości, które to nie tylko w ciąży się u mnie pojawiają, nie czuję nic więcej i się zastanawiam jak to możliwe, że w tej ciąży jestem 😅 Nasłuchałam się o objawach, jak dają popalić od samego początku, a u mnie nie dzieje się praktycznie nic (7 tydzień). Ale pewnie się jeszcze rozkręci i dopiero będziemy narzekały 😅
Hej dziewczyny 😉 wczoraj umierałam od rana do nocy. Cały dzień praktycznie przeleżałam. Wymiotowałam... A jak wstawałam to słabo mi się robiło poty oblewały, musiałam się polozyc. I tak cały dzień... Trochę dało mi to nadziei że będzie dobrze, bo identycznie się czułam z synem w ciąży do 12tc.
Dzisiaj rano do łóżka mój najlepszy najukochańszy konkubent przyniósł mi kakao i bułeczkę 😊 to jak wstałam to mnie tylko mdliło ale nie było mi słabo i nie było potów 😁 i zaczynam jeść chleb z masłem i pomidorem i pieprzem, tak jak z synem 🙈😂
Życzę Wam miłego dnia, spokojnego 😘
W którym Ty jesteś tygodniu że już takie dolegliwości masz? Trzymaj się jakoś, za jakiś czas przejdzie😊

To od razu będzie wiadomo o co chodzi, a wolałabym, żeby nie wiedzieli :( w dodatku w tym tygodniu chcieli konzrobic wprowadzenie do tego, co się dzieje w firmie :(
Dlatego nie wracaj na miesiąc bo się zdenerwują, ktoś cię będzie szkolil pozmieniała ludziom obowiązki a potem zaraz pójdziesz na zwolnienie. Jak nie chcesz mówić jeszcze to idź na trochę na wychowawczy.

Witam się w sobotę 🙃
Byłam już pobrać Betę . Wyniki do sprawdzenia w necie po południu. Czekam cierpliwie.
Niemąż poszedl po śniadanie a ja odpoczywam. Nawet pranie nastawił i gary pomyl. Jak fajnie być w takim stanie 😂

mnie nadal mdli (bez wymiotów) i okropny ból piersi i czasami podbrzusze ciągnie.

u mnie kierowniczka już wie. Powiedziałam ze czekam na potwierdzenie u ginekologa jeszcze, ale już pozmieniała grafik w pracy żebym miała mniejsza styczność z pacjentami i zachęca do tego żeby od razu iść na zwolnienie. Dużo stresu, masa wirusów i bakterii a i jeszcze ten koronawirus teraz... także ona uważa ze powinnam odpoczywać w domu i dbać o nas i nie martwić się praca. Na szczęście mam umowę na czas nieokreślony. Jeśli chodzi o wasze wątpliwości co do urlopów macierzyńskich czy tez ogólnie praw przyszłym mam-pracowników to na instagramie polecam oglądać matka.prawnik. Świetna babeczka , dużo wiedzy przekazuje 😊😊😊

reklama
Niestety miałam ten sam problem w tym tygodniu. Napisałam SMS do mojego ginekologa co mi dolega. Kazał przyjść po receptę, zbadał na samolocie, niestety drożdżaki... Kazał się nie przejmować bo to zmora ciężarnych, przepisał mi clortimazol i kazał stosować też krem clortimazol. Po dwóch dniach ulga. 10 dni mam stosować. Co od siebie mogę polecić to bielizne prac w łagodnych detergentach bez płynu do płukania, nie używać wkładek, na noc bez bielizny. Do mycia delikatny żel, teraz na Gemini znalazłam dla kobiet ciężarnych z lacibios Femina i jest taki żel pielęgnacyjny do okolic intymnych który zawiera kwas mlekowy alantoinę d-pantenol. Ja bardzo chwałę go. Ale pierwsze co wizyta u lekarza[emoji6]
Dziękuje za odpowiedź. Zadzwonilam dzisiaj do mojego giną i kazał mi kupić te samą maść[emoji4]

Do góry