reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2021

J
Ja jak swojej powiem to ona zblednie bardziej ode mnie. Ona jest taka czująca misje i żyjąca pracą, więc będzie raczej zła że ma braki kadrowe niż wykaże zrozumienie... Zazdroszczę takiej fajnej dyrektorki. Na razie nie mówię, powiem jak usłyszę serduszko no chyba że wcześniej zacznę mieć wymioty czy coś.
Piątek to mój najgorszy dzień, padam z nóg i gardło mam zdarte po tym dniu.
U mnie będzie to samo.. mi sie umowa w grudniu kończy więc póki nie dostane nowej to nic nie mówię nikomu tylko rodzice i rodzeństwo wiedzą

reklama
No to tsh to zmora. Ja mialam 2 a skoczylo mi do 3,72 i teraz biore 100 mg.
Pewnie Tobie tez zwieksza dawke :)
Kurde ale te dni nam leca :)
Kiedy masz wizyte?
Endokrynolog w poniedziałek, a gin we wtorek, to będzie 6+5. Nastawiam się na wszystko, bo teraz byłam na usg 5+6 i nie było widać zarodka, lekarka zrzuciła to na słaby sprzęt i/lub przesunięcie owulacji i implantacji. Ale miałam owulację potwierdzoną na usg w 15dc i już 10dpo wyszedł test pozytywny, więc o żadnym przesunięciu nie może być mowy...

Powiem wam że gdyby nie beta, to bym wątpliła czy w ogóle jestem w tej ciąży [emoji14] nie mam nadal żadnych objawów i kompletnie nie czuję się ciążowo. Już sobie wkręcam, że może jest coś nie tak
mam dokładnie tak samo, poza bólem piersi i czasami chwilami mdłości, które to nie tylko w ciąży się u mnie pojawiają, nie czuję nic więcej i się zastanawiam jak to możliwe, że w tej ciąży jestem 😅 Nasłuchałam się o objawach, jak dają popalić od samego początku, a u mnie nie dzieje się praktycznie nic (7 tydzień). Ale pewnie się jeszcze rozkręci i dopiero będziemy narzekały 😅

mam dokładnie tak samo, poza bólem piersi i czasami chwilami mdłości, które to nie tylko w ciąży się u mnie pojawiają, nie czuję nic więcej i się zastanawiam jak to możliwe, że w tej ciąży jestem 😅 Nasłuchałam się o objawach, jak dają popalić od samego początku, a u mnie nie dzieje się praktycznie nic (7 tydzień). Ale pewnie się jeszcze rozkręci i dopiero będziemy narzekały 😅
Ja mam tylko ból piersi i od czasu do czasu jakieś stukanie tam na dole. Ale na samo wspomnienie o miłościach w poprzedniej ciąży aż mnie skręca z bólu istnienia ;)

Powiem wam że gdyby nie beta, to bym wątpliła czy w ogóle jestem w tej ciąży [emoji14] nie mam nadal żadnych objawów i kompletnie nie czuję się ciążowo. Już sobie wkręcam, że może jest coś nie tak

u mnie nadal jest tak samo jak u Ciebie. żadnych objawów oprócz bólu piersi! a dziś 5t6d. dobrze, że już w poniedziałek wizyta.

U mnie będzie to samo.. mi sie umowa w grudniu kończy więc póki nie dostane nowej to nic nie mówię nikomu tylko rodzice i rodzeństwo wiedzą
A nie wiecie jak to zrobić w moim przypadku?
Mam na czas nieokreślony, we wrześniu skończył mi się macierzyński, do 19 października jestem na urlopie wypoczynkowym, ale mały wciąż choruje i pomyślałam, żeby jednak nie wracać do pracy, skoro i tak za kilka miesięcy znowu zniknę.
Nie wiecie, jak to rozwiązać, jeśli dopiero 24 października mam potwierdzenie ciąży? Iść na chorobowe? Co robić, żeby im, czyli pracodawcy nie mydlić oczu, a jednocześnie nie musieć wracać do pracy?

reklama
Do góry