reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2021

u mnie nadal jest tak samo jak u Ciebie. żadnych objawów oprócz bólu piersi! a dziś 5t6d. dobrze, że już w poniedziałek wizyta.
Hej! u mnie 5+3 i również nadal tylko piersi, tylko sprawdzam je co chwilę. Niby fajnie, że tylko taki objaw ale przez to jest cały czas obawa, ja dopiero się umawiam w poniedziałek i gin chciała na kolejny tydzień, ale poproszę chociaż na piątek, trudno tak długo wytrzymać. Jeszcze wymówki znajdować, żeby nie wyjść ze znajomymi na miasto, bo od razu bym się wysypała przed nimi nie pijąc wina do kolacji.
To moja pierwsza ciąża :)

reklama
mam dokładnie tak samo, poza bólem piersi i czasami chwilami mdłości, które to nie tylko w ciąży się u mnie pojawiają, nie czuję nic więcej i się zastanawiam jak to możliwe, że w tej ciąży jestem 😅 Nasłuchałam się o objawach, jak dają popalić od samego początku, a u mnie nie dzieje się praktycznie nic (7 tydzień). Ale pewnie się jeszcze rozkręci i dopiero będziemy narzekały 😅
ja, będąc w pracy to zapominam, że jestem w ciąży i jestem pewna, że nikt nic nie podejrzewa
jesli tak mogłoby być i z dzidzią wszystko dobrze to by było super !

A nie wiecie jak to zrobić w moim przypadku?
Mam na czas nieokreślony, we wrześniu skończył mi się macierzyński, do 19 października jestem na urlopie wypoczynkowym, ale mały wciąż choruje i pomyślałam, żeby jednak nie wracać do pracy, skoro i tak za kilka miesięcy znowu zniknę.
Nie wiecie, jak to rozwiązać, jeśli dopiero 24 października mam potwierdzenie ciąży? Iść na chorobowe? Co robić, żeby im, czyli pracodawcy nie mydlić oczu, a jednocześnie nie musieć wracać do pracy?
Może pogadaj z pracodawcą. Najwyżej wez na trochę zwolnienie chorobowe na małego od internisty i potem weźmiesz ciążowe zwolnienie na siebie. Będziesz mieć wtedy płatne,a wychowawczy bezpłatny.

Dziewczyny to bardzo wcześnie na objawy. Ja w 2 poprzednich ciążach miałam jakieś objawy poza bolącymi piersiami chyba w 8 czy nawet 10 tygodniu. Wtedy dopiero były mdłości i okropne migreny i każda godzina ciągnęła mi się w nieskończoność. Ale to też były takie że 2-3 tygodnie i potem już było zdecydowanie bardziej do życia. Ja obecnie dopiero trochę ponad 4tygodnie mam i piersi mam obolałe no i brzuch mnie ciągnie i w krzyżu ból. Nie cały czas ale nachodzi mnie tak falowo wielokrotnie w ciągu dnia.

Hej dziewczyny. Od jakiegoś czasu dokucza mi świąd sromu. Czytalam, ze przyczyną może być zmiana pH pochwy, albo co gorsza drożdżaki...ma może któraś z Was ten sam problem?

A nie wiecie jak to zrobić w moim przypadku?
Mam na czas nieokreślony, we wrześniu skończył mi się macierzyński, do 19 października jestem na urlopie wypoczynkowym, ale mały wciąż choruje i pomyślałam, żeby jednak nie wracać do pracy, skoro i tak za kilka miesięcy znowu zniknę.
Nie wiecie, jak to rozwiązać, jeśli dopiero 24 października mam potwierdzenie ciąży? Iść na chorobowe? Co robić, żeby im, czyli pracodawcy nie mydlić oczu, a jednocześnie nie musieć wracać do pracy?
Ja bym wzięła opiekę na dziecko skoro choruje

Te objawy zapewne się rozkręca, mnie z kolei boli podbrzusze nie cały czas ale jak dłużej siedzę lub chodzę i piersi, no i mam zawroty głowy w dwóch poprzednich ciążach nie mialam żadnych z tych objawów ja dzisiaj idę na betę a potem w poniedziałek chce zrobić sobie przyrosty na jakim poziomie są trzymajcie kciuki bo się stresuje jeszcze z rana zrobiłam test no i chyba będzie ok ale i tak mam stresa 😋 wyniki dopiero będą w pn wieczorem 😔 a tu testy z 11 i 13dp

Załączniki

• IMG_20201010_062559.jpg
    IMG_20201010_062559.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 72
Może pogadaj z pracodawcą. Najwyżej wez na trochę zwolnienie chorobowe na małego od internisty i potem weźmiesz ciążowe zwolnienie na siebie. Będziesz mieć wtedy płatne,a wychowawczy bezpłatny.

Dziewczyny to bardzo wcześnie na objawy. Ja w 2 poprzednich ciążach miałam jakieś objawy poza bolącymi piersiami chyba w 8 czy nawet 10 tygodniu. Wtedy dopiero były mdłości i okropne migreny i każda godzina ciągnęła mi się w nieskończoność. Ale to też były takie że 2-3 tygodnie i potem już było zdecydowanie bardziej do życia. Ja obecnie dopiero trochę ponad 4tygodnie mam i piersi mam obolałe no i brzuch mnie ciągnie i w krzyżu ból. Nie cały czas ale nachodzi mnie tak falowo wielokrotnie w ciągu dnia.
Że jak? Wychowawczy bezpłatny? Ja w ciąży jestem, więc po co miałabym brać wychowawczy? :)!

Ja bym wzięła opiekę na dziecko skoro choruje
Jest chore teraz, ja mam urlop wypoczynkowy jeszcze przez tydzień, a wtedy dziecko już będzie zdrowe. Ale to bardzo wcześnie by informować pracodawcę, więc bije się z myślami, co powinnam zrobić. Bo wracać za miesiąc to nie tylko sobie zrobię problem, ale i pracodawcy, który będzie myślał, że odzyskał pracownika, a ja go zrobię w jajo :/

Hej dziewczyny. Od jakiegoś czasu dokucza mi świąd sromu. Czytalam, ze przyczyną może być zmiana pH pochwy, albo co gorsza drożdżaki...ma może któraś z Was ten sam problem?
Niestety miałam ten sam problem w tym tygodniu. Napisałam SMS do mojego ginekologa co mi dolega. Kazał przyjść po receptę, zbadał na samolocie, niestety drożdżaki... Kazał się nie przejmować bo to zmora ciężarnych, przepisał mi clortimazol i kazał stosować też krem clortimazol. Po dwóch dniach ulga. 10 dni mam stosować. Co od siebie mogę polecić to bielizne prac w łagodnych detergentach bez płynu do płukania, nie używać wkładek, na noc bez bielizny. Do mycia delikatny żel, teraz na Gemini znalazłam dla kobiet ciężarnych z lacibios Femina i jest taki żel pielęgnacyjny do okolic intymnych który zawiera kwas mlekowy alantoinę d-pantenol. Ja bardzo chwałę go. Ale pierwsze co wizyta u lekarza😉

reklama
Do góry