reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2021

Zapytam dziewczyny, które już mają dzieci - jak poinformowalyscie mężów o tej drugiej ciąży? Ma urodziny w listopadzie, ale do tego czasu nie wytrzymam. Mamy rocznicę 5 listopada, ale też nie wytrzymam. Nie wiem, jak to fajnie ogarnąć, mając jedno zakatarzona dziecko w domu i męża na homeoffice :/

reklama
Mówią że druga ciąża tak szybko leci, szybciej od pierwszej, a ja wiem o tej od 9 dni dopiero i to mi taaaaak mega wolno leci. Może jak pójdę na L4 to będzie leciało szybciej, bo teraz rano pracuję, synka nie ma wtedy w domu, to tak wolno leci [emoji16] A jak pójdę na L4 to będę się nim zajmować, będziemy organizować sobie dzień [emoji16]

Zapytam dziewczyny, które już mają dzieci - jak poinformowalyscie mężów o tej drugiej ciąży? Ma urodziny w listopadzie, ale do tego czasu nie wytrzymam. Mamy rocznicę 5 listopada, ale też nie wytrzymam. Nie wiem, jak to fajnie ogarnąć, mając jedno zakatarzona dziecko w domu i męża na homeoffice :/
Hmm nie musiałam specjalnie informować. Wiedział że robię testy, czekam na dwie kreski i tyle [emoji16]

Witamy i gratuluję:) mnie tylko piersi bolą (Ale też już mniej) i jestem śpiąca wieczorami.
Jesteś na kwarantannie bo miałaś z kimś kontakt czy sama jesteś chora?
To Twoje pierwsze dzieciątko będzie? :)
Mialam kontakt z osoba chora, ale nie mam objawow. Ale bycie na kwarantannie w tej sytuacji jest uciazliwe, bo nie moge zrobic badan.
Tez czuje sie zmeczona i mam bol brzucha raz jak poczas owulacji a pozniej jak na okres..

Ja biorę femibion 1, ma foliany, witaminę D, więc to chyba całkiem niezły suplement. Do tego piję jeszcze fertistim (bo podobno nie można przedawkować kwasu foliowego, a ja zawsze dmucham na zimne) ;)
Mi polecała pregne ginka w pierwszej ciąży, brałam, dziecko jest zdrowe, więc dlatego biorę teraz też [emoji16] taki ma skład
20201009_094915.jpeg

Ja jakos o 3-4 w nocy zrobiłam test bo nie mogłam zasnąc, a że moj partner jechal z samego rana w góry, to stwierdziłam, ze mu potowarzyszę przy śniadaniu :) no i jak mieszał jajecznice to się do niego przutuliłam i mu powiedziałam, że test pozytwyny - taka ze mnie romantyczka [emoji28]

reklama
Do góry