reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2021

Dzień dobry. Ja już starszaka odprawilam do przedszkola i leże i umieram. Mega mdłości, słabo mi i głowa boli... Dziś mam 5+5. Objawy coraz bardziej się nasilają , ale pierwszy raz mam od samego rana. Od kawy mnie odrzuciło, gdzie normalnie uwielbiam. Na chwilę obecną mam problem co jeść, wszystko śmierdzi i mnie odpycha. Do tego sny się zaczęły bardzo barwne , aż wstaje niewyspana 😅
Mój lekarz pracuje w dwóch szpitalach. I przyjmuje w prywatnej przychodni 30km ode mnie. Mam do niego zaufanie. W ciąży z synem chodziłam prywatnie do ordynatora szpitala w moim mieście. Ciążę miałam bez większych problemów do 35tc dostałam wtedy nadciśnienie, 220/120. Trafiłam do szpitala i mój lekarz nawet do mnie nie zajrzał porozmawiać, a leżałam miesiąc... Na wizytach nawet na mnie nie spojrzał. Dopiero jak on poszedł na urlop to taka starsza Pani doktor , która już nie żyła się mną zajęła. W 39 TC zrobiła cesarkę. Więcej do doktora nie wróciłam. A dodam tylko że przez całą ciążę mnie mocno skroił.
Cos mam przeczucie ze z moim lekarzem będzie tak samo. No cóż..liczy się tylko to zeby kasa sie zgadzała. Jest to bardzo przykre ale często się zdarza.
Próbowałaś coś przegryźć przed wstaniem z łóżka? Mi to pomagało na zawroty i mdlosci w poprzedniej ciazy. 😊

reklama
K

Dzien dobry :) Ja wlasnie wstalam bo jade z kolezanka wybierac nowe lakiery do salonu 😂😎 zajebiscie jest wydac nie swoja kase 😂
Co do objawów to piersi mnie bola, mdli mnie po slodkim i z rana ale wczoraj nie moglam zjesc mielonych na obiad bo tak mi smierdzialy :(
Ja mam usg w czwartek tez 5+6 ale boje sie ze nic nie zobacze :(
Ja będę miala w 6+0. Ostatnio chyba zobaczylam serduszko w 6+3, wiec na dwoje babka wróżyła😊

Hej! Dzieki Wam za odpowiedzi :) Pisalyscie o sennosci, mnie tez to meczylo - chociaz tak tydzien temu chyba bardziej niz teraz. Wydaje mi sie, ze tez ta sennosc jest troche zwiazana u mnie ze zmiana pogody i mniejsza iloscia slonca.. odbiera mi to troche energii 😄

Cos mam przeczucie ze z moim lekarzem będzie tak samo. No cóż..liczy się tylko to zeby kasa sie zgadzała. Jest to bardzo przykre ale często się zdarza.
Próbowałaś coś przegryźć przed wstaniem z łóżka? Mi to pomagało na zawroty i mdlosci w poprzedniej ciazy. 😊
Nie zdążyłam. Syn pierwszy wstał i trzeba była księcia ogarnąć 😉😅 jeszcze w nocy musiałam wstać do młodego bo siku piciu przytul... Ale powoli wracam do żywych 😁 mam ochotę na owsiankę więc może będzie mi coś smakować 😁
Ja w ciąży z synem lepiej się czułam jak wypiłam kakao. Wlasnie, muszę tego spróbować 🙈 ale w tamtej ciąży to od 7tc do 12 TC nic nie mogłam jeść, wymiotowałam dużo i głowa Pękala. Ogólnie pierwszy trymestr miałam wycięty. Mam nadzieję , że teraz będzie trochę lepiej. W poprzedniej ciąży popołudniami umierałam .

Nie zdążyłam. Syn pierwszy wstał i trzeba była księcia ogarnąć [emoji6][emoji28] jeszcze w nocy musiałam wstać do młodego bo siku piciu przytul... Ale powoli wracam do żywych [emoji16] mam ochotę na owsiankę więc może będzie mi coś smakować [emoji16]
Ja w ciąży z synem lepiej się czułam jak wypiłam kakao. Wlasnie, muszę tego spróbować [emoji85] ale w tamtej ciąży to od 7tc do 12 TC nic nie mogłam jeść, wymiotowałam dużo i głowa Pękala. Ogólnie pierwszy trymestr miałam wycięty. Mam nadzieję , że teraz będzie trochę lepiej. W poprzedniej ciąży popołudniami umierałam .
Przypomnij ile syn ma lat? Bo mi się mylicie dziewczyny jeszcze niestety [emoji86][emoji23]

Hej dzień dobry z rana!:)
U mnie dziś 5t3d i w sumie objawów ciąży brak, oprócz bólu piersi. Nie chcę narzekać, ze czuję się dobrze, ale wiecie jak jest :) Czy któraś może też ma taka incognito ciążę?
Mnie nawet piersi nie bolą, może dlatego Żr karmie jeszcze syna.. jedynie czasem brzuch mnie ciągnie jak za dużo go nosze ;p

reklama
Do góry