reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2021

Hejka, nie nie przegapiłas postu ostatnio nie pisałam tu na grupie nic, słabo się czułam ogólnie i nie miałam ochoty tego tu pisać bo w sumie czekałam do terminu @, od piątku 2.10 powinnam mieć @, nie mam nadal a bóle tak jakby okresowe co jakiś czas przychodzą, bolą mnie też piersi ale testy negatywne wychodzą, nie wiem co myśleć czekam jeszcze z dwa dni i spróbuję znów, ale dodam że nie opóźnił mi się tak @ od początku roku 20, a i uprzedzając pytania nie nie pójdę na betę bo jestem w UK i dopiero co zmienilismy miejsce zamieszkania i dopiero zmieniamy lekarza, w sumie nie wiem czy robią tu takie badania.
Kochana na spokojnie poczekaj, ja mimo wszystko dalej trzymam kciuki :)

reklama
Kochana na spokojnie poczekaj, ja mimo wszystko dalej trzymam kciuki :)
Ja też bardzo mocno i szczerze wierze, że się udało mimo tych dziwnych testow., Ale wiem że niektórym późno wychodzą.. i też znam swoje ciało a czuje się jakoś inaczej, to znaczy totalnie inaczej w tym miesiącu. (To by była moja pierwsza ciąża jak coś) Uaktualnie wszystko za kilka dni powiem co i jak u mnie :) a u Ciebie wszystko w porządku kochana wybacz nie czytałam wszystkich postów ostatnio w sumie mało tu zaglądałam ?

Ależ ja się nie upieram, wyrażam tylko swoje zdanie. Tak jak już pisałam, przyrastająca prawidłowo beta nie daje żadnej pewności i nie powinno się nastawiać że będzie dobrze bo dwa badania krwi wyszły prawidłowe.
Hmm ciekawe podejście. Ja w 2 ciążach wiedziałam że nic z tego bo beta rosła 50-70-77. Pomogło to o tyle że wiedziałam że nic z tego i się nie nastawiałam dlatego nie rozumiem dlaczego tak się upierasz ze badanie nic nie da. Dziwna opinia ale i taka szanuje.

Ależ ja się nie upieram, wyrażam tylko swoje zdanie. Tak jak już pisałam, przyrastająca prawidłowo beta nie daje żadnej pewności i nie powinno się nastawiać że będzie dobrze bo dwa badania krwi wyszły prawidłowe.
Idąc tym torem myślenia, to i badania prenatalne lubią się mylić więc pewności nic niestety nie daje. Cała ciąże kobieta powinna być czujna bo poronienia występują na każdym etapie. Ale np dla mnie beta wyznacznikiem początku jest co nie znaczy, że tydzień od pozytywnej bety może się coś wydarzyć. Takie jest życie i tego nie przewidzisz.

Dziewczyny a co wy na to aby się przenieść na grupę na Facebook - albo prywatna albo zamknięta ?
w poprzedniej ciąży byłam na takiej i nadal jestem ( synek ma 4,5 roku )
Ja osobiście wolę tutaj niż na fb, ale jak zdecydujecie inaczej to dołączę:) byłam na forum i lepszy kontakt był tutaj niż na fb. Ale tak czy siak myślę że tutaj jeszcze dziewczyny będą dołączały przez dłuższy czas, więc na pewno z tym fb bym się wstrzymała jeszcze:)

reklama
Ma któraś wizytę w najbliższym czasie? Ja mam dopiero 13 października, będzie 6+5, mam nadzieję, że będzie serduszko. Byłam już 4+6, był pęcherzyk trochę ponad 4mm [emoji18]
Ja nie byłam jeszcze. Idę dopiero 15.10, to będzie 6+6 z ostatniej miesiączki, ale przez dłuższe cykle dzidzia będzie młodsza. Więc i tak obawiam się, że za wcześnie. Z doświadczenia już wiem, że nie ma sensu iść wcześniej, bo tylko człowiek się stresuje, że jeszcze nie ma serduszka :) teraz chciałabym jeszcze kilka dni później tak na prawdę, ale nie ma terminu

Do góry