reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2021

Hej. Ja od czwartku w szpitalu bo skurcze i plamienie. Niestety wczoraj miałam nagłe cc bo malutkiej spadalo tętno na skurczach. Samo cc tragedia, 3, ponad godzinę a bloku. No ale goje się.. Za to z malutką jest gorzej bo niby tylko późny wczesniak prawie donoszony a jednak nie trzyma cukru we krwi i nie chce jeść 😓. Jestem druga dobę na położnictwie i ryczę bo nie mogę jej mieć przy sobie.
Malutka urodziła się w 36+4 tc, waga 2450 g i 47 cm długości.
Dziewczyny próbujcie donosić ciąże jak najdłużej. Bo mój przykład pokazuje, że niby kilka dni przed 37 tc a jednak na to wpływ na rozwój dziecka.
Malutka ciągle na neonatologii, karmiona kroplówkami.
Nawet na chwilę mi jej nie przywieźli.
Oj, współczuję ciężkich przeżyć i nie dziwię się rozpaczy…nasza położna w szkole rodzenia tez miała taką sytuację i po paru latach wciąż miała łzy w oczach jak opowiadała, jak musiała wyjść bez dziecka…Ale Twoja dziewczyna to już i tak fest babka i niedługo ją będziesz trzymać, a wtedy wszystko minie. Trzymam kciuki żeby to było jak najszybciej!

reklama
Dziewczyny mam może i głupie pytanie ale naszły mnie wątpliwości. Czy do porodu mogę mieć pomalowane paznokcie u stop? Mam zrobiony pedicure i teraz zaczęłam się zastanawiać czy nie powinnam usunąć żelu. Wiem, że u rąk nie mogą być pomalowane, ze względów bezpieczeństwa ale u stóp?

Hej. Ja od czwartku w szpitalu bo skurcze i plamienie. Niestety wczoraj miałam nagłe cc bo malutkiej spadalo tętno na skurczach. Samo cc tragedia, 3, ponad godzinę a bloku. No ale goje się.. Za to z malutką jest gorzej bo niby tylko późny wczesniak prawie donoszony a jednak nie trzyma cukru we krwi i nie chce jeść 😓. Jestem druga dobę na położnictwie i ryczę bo nie mogę jej mieć przy sobie.
Dziewczyny próbujcie donosić ciąże jak najdłużej. Bo mój przykład pokazuje, że niby kilka dni przed 37 tc a jednak na to wpływ na rozwój dziecka.
Będzie wszystko ok . To bardzo dobra waga. Moja w 39 tygodniu ma 2500kg

gratulacje!! I zazdro :) jak dziecię? Ja mam schizę ze będzie wielkie, niby waga z usg w normie, ale brzuch to ja mam…ogromny. Niestety, wszyscy mi to mówią, wiec sobie nie wkręcam. Może się nie przełoży na sloniątko o_O
Mi w piorzedniej ciąży też wróżyli wielkie dziecko bo brzuch miałam ogromny nawet sama gin tak mówiła. Z pomiarów wychodziło jej 3300 ale twierdziła, że będzie dużo większy a urodził się 3460 5 dni po terminie czyli taki akurat.

Hej. Ja od czwartku w szpitalu bo skurcze i plamienie. Niestety wczoraj miałam nagłe cc bo malutkiej spadalo tętno na skurczach. Samo cc tragedia, 3, ponad godzinę a bloku. No ale goje się.. Za to z malutką jest gorzej bo niby tylko późny wczesniak prawie donoszony a jednak nie trzyma cukru we krwi i nie chce jeść [emoji29]. Jestem druga dobę na położnictwie i ryczę bo nie mogę jej mieć przy sobie.
Gratuluję Ci Dzieciątka [emoji3059][emoji3590] ale jest mi bardzo przykro, że ma trudny start. Z każdym dniem będzie lepiej. Dużo sił i zdrówka dla Was [emoji3526]

Dziewczyny mam może i głupie pytanie ale naszły mnie wątpliwości. Czy do porodu mogę mieć pomalowane paznokcie u stop? Mam zrobiony pedicure i teraz zaczęłam się zastanawiać czy nie powinnam usunąć żelu. Wiem, że u rąk nie mogą być pomalowane, ze względów bezpieczeństwa ale u stóp?
Zależy od szpitala. Tam gdzie ja rodzę można mieć pomalowane u stóp i u rąk. Najlepiej zadzwoń i się zapytaj żeby była jasna sprawa :) ja pytałam się lekarza prowadzącego i położnej i obie odpowiedzi były na tak :)

Wszystko się unormuje, naprawdę. Dobrze, że możesz być w szpitalu. Duża dziewczynka, da radę. Przyjdzie odpowiedni moment, to ukochasz, utulisz i powiesz jak bardzo się cieszysz, że jest cała i zdrowa 💓 Wiem, że boli - w środku, w sercu. Spróbuj podejść do tego jako coś, co trzeba po prostu przeczekać - dla córeczki. Utulam cię z całych sił!

Kochana, powiedz lekarzowi o tej cofce i zgadze. Ja swojej gin powiedzialam na poprzedniej wizycie to był 35tc. Wypisała mi receptę na nolpazę 20mg i powiedziała żebym raz dziennie brała. Wzięłam na wieczór i w nocy nie wiedzialam co to zgaga! A tak się cholernie męczyłam wcześniej że spać się nie dało....
Właśnie moja lekarka wie, bo ja zgagę mam od drugiego trymestru. Zaproponowała Renne i spoko, pomagał, ale obecnie pomaga na jakiś czas tylko, a jest coraz gorzej. Dobrze, powiem jej. Przydałoby mi się spać w bardziej ludzkiej pozie, a nie jak smoczyca poskręcana, zawinięta z milionem podtrzymywaczy

Wydaje mi się, że tak. Na patologii leżałam z dziewczyną z pomalowanymi paznokciami u stóp. W końcu poszła rodzić i nikt absolutnie nic jej nie mówił, nie przyczepiał się do paznokci. U rąk oczywiście nie miała.

reklama
Zależy od szpitala. Tam gdzie ja rodzę można mieć pomalowane u stóp i u rąk. Najlepiej zadzwoń i się zapytaj żeby była jasna sprawa :) ja pytałam się lekarza prowadzącego i położnej i obie odpowiedzi były na tak :)
A to w szoku jestem ze u rąk pozwalają 😱. Chyba, że liczą się z tym, że w razie czego zmyją. Ale hybrydy czy żelu to nie ma przecież szans.

Do góry