reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2021

Dziewczyny mi grozili przedwczesnym porodem od 32 tygodnia przez skracającą się szyjke.
Od 37 tygodnia przestałam się oszczędzać i próbowałam wszystkiego. Seks, spacery, schody, porządki, mycie okien.
Termin na 3.06 a ja nadal nie urodzilam, w czwartek mam się zgłosić do szpitala i będą wywoływać [emoji28]

reklama
A czy lekarz Wam mowi cos o szyjce, bo mi mowia, ze ciagle jest twarda i wysoko a powinna sie juz powoli skracac o_O
Ja miałam tak w ciąży z córką. Szyjka wysoko, zamknięta i twarda. To było w 38tc. Jak mnie lekarz badał w szpitalu to nie mógł jej wymacać, tak wysoko była.... był w szoku. U mnie skończyło się nagłym cc, nie wiem ile bym pochodziła. Teraz mam 37+1 byłam wczoraj na wizycie I mam szyjkę tylko lekko skrócona... Ale trzyma jak głupia. Nie wiem ile ma długości ale miała zawsze 4-4.5cm wiec powiedzenie przez gin że skróciła się lekko, raczej oznacza że dalej jest długa.... Ale U mnie planowane cc w przyszłą środę wiec tez sie pewnie nie doczekam na rozwój akcji

G

ja już po :)
Poszła ekstremalnie szybko ;)
W czwartek na wizycie u lekarza szyjka 1,5cm a w poniedziałek już urodziłam ;) chyba spacery w upale zrobiły swoje :p
gratulacje!! I zazdro :) jak dziecię? Ja mam schizę ze będzie wielkie, niby waga z usg w normie, ale brzuch to ja mam…ogromny. Niestety, wszyscy mi to mówią, wiec sobie nie wkręcam. Może się nie przełoży na sloniątko o_O

Ja teraz jestem w 37+4, niczego nie stosuje na przyspieszenie, jak będzie tak będzie, jest jeszcze czas 🤣 Ale nie obrazę się jeśli w przyszłym tygodniu urodzę 😄

reklama
Do góry