reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2016

Super, nie mogę się doczekać aż poczuje swojego małego bąbelka :)
Kaana niestety nie znam jeszcze płci :) Ale śmieję się, że mam straszne parcie na wszystko co słodkie więc może przywitamy małą dziewczynkę :)
W związku z tym, że moje małe rozwija się troszeczkę wolnej niż mówi liczba moich tygodni (praktycznie tydzień mniej) może się zdarzyć, że poród będzie w okolicach końca czerwca. Badanie prenatalne mam 23 grudnia, taki mały prezencik przed wigilią:)

reklama
Najważniejsze żeby maleństwo było zdrowe.

Kaana oczywiście będę szperać to dopiero moje pierwsze wejście na babyboom, więc staram się ogarnąć funkcjonalności strony. PS. Jak można dodać taką świetną stopkę z odliczającymi się tygodniami?

Pati kilka. doświadczonych mam to też kilka teori na każdy temat. Jedna mówi tak, druga mówi inaczej, a trzecia całkiem na odwrót. W praniu wychodzi że musisz połączyć wszystkie teorie i rady bo każda ciąża i każde dziecko jest inne i nie ma czegoś takiego jak złote rady np dotyczące zgagi w ciąży czy karmienia, rozszerzania diety dziecka. korzystaj mądrze z wiedzy innych.

Lilla My bardzo mądrze napisane, ale oczywiście zdaję sobie sprawę, że przebieg mojej ciąży może być zupełnie odmienny. Jednakże dobrze wiedzieć, że ktoś przeżywa coś podobnego. Na pewno wiele rad lub informacji się przyda :)

Lilla My co racja to racja!!!:) każda ciąża jest inna nie ma dwóch takich samych ale mamy chyba zdają sobie sprawę, że każda z nas jest indywidualnie wyjątkowa że tak powiem:):):)

Mi też doktor powiedział, że już myślał, że to chłopczyk a to pępowina ;), jutro mam wizytęna nfz raczej bez usg. Wszystkiego dokładnie się wypytam i już będę wiedziała jak mam prowadzić ciążę. Bo chciałabym prowadzić ją u tego lekarza na nfz jednak w szpitalu mają bardzo dupny sprzęt... Musze porozmawiać koniecznie z tym lekarzem i niech mi coś podpowie ;)
A płeć poznam za miesiąc 4 albo 7 stycznia (jak się okaże, że wszystkie ważniejsze usg będę musiała robić prywatnie)

reklama
Do góry