reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2016

Wiecie ja jestem ubezpieczona w Niemczech i z ciekawości pojechałam się zapytać do kliniki w DE jak to tam wygląda. Martwiłam się głównie dojazdem gdy zacznę rodzić... Bo to z godzina drogi. Lekarz tam powiedział mi, że mam się absolutnie tym nie martwić bo to będzie mój pierwszy poród a on może trwać nawet 24h ;)
Więc cudownie mnie pocieszył ;). Ale przy drugim dziecku poród niby trwa szybciej. Wiadomo, że mając skurcze tyle godzin to później nie ma się siły na sam poród.. Ja mam tylko nadzieję, że wszystko zniosę na tyle dobrze, żeby się zdecydować na rodzeństwo dla okruszka.

reklama
Kaana ja pierwszy poród miałam dłuuuugi także nie martw się zdążysz dojechać moim zdaniem przy pierwszym dzieciątku:) Mam również nadzieję że to bedzie cudowne wydarzenie w Twoim życiu:) u nas było inaczej i potem mówiłam że moja Zuzia bedzie jedynaczką ale po kilku latach zapomina sie o bólu :) teraz tylko mam obawy pewne przed drugim porodem bo to nowe miejsce i wiem co może mnie czekać bo juz raz to przeszłam, ale trzeba myśleć pozytywnie:)

Ja tu już swój poród opisywałam i szczerze się boję jak nie wiem. 23h i ledwo udało się córe uratować. Teraz i lekarze i ja będziemy bardziej ostrożni z wyborem jak mam urodzić. Zazdroszczę tym co rodzą w pare godzin i bez komplikacji.

Witam cieplutko wszystkie przyszłe mamusie :)
Wpadłam dziś na pomysł żeby poszukać przyszłych czerwcowych mam gdzieś w sieci żeby było mi raźniej i oto trafiłam :)
Widzę że już się zdążyłyście nieźle rozpisać. Przyjmiecie nową mamuśkę?

Monia ja wiem z doświadczenia, że szybki poród jest bolesny. Nie słyszałam o szybkim i lekkim porodzie. Mój mąż porównał mnie do łosia na rykowiku podczas porodu. Ach, co ja bym bez niego zrobiła :)

Pati witaj! Na kiedy mazz termin? Pierwsze dziecko?

reklama
Witaj Pati0212:) Dobrze trafiłaś tu mamusie są miłe i wyrozumiałe:)Z tego co udało mi sie zaobserwować :) hi hi:)

Kaana obyś miała rację:) ale jak t nie myśleć jak CZUJE! czuje swoje maleństwo jak się porusza:) ale to cudowne uczucie:) <3
tego nie da się pomylić z pracą jelit...

Do góry