reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2016

reklama
Lilla My więc poród rodzinny miałaś?:) Ja też z mężem rodziliśmy razem:) prawie mu paluszki połamałam przy skurczach .. teraz nie wyobrażam sobie że mogłoby go zabraknąć przy kolejnym porodzie.. a niunią w domu zajmie się babcia:)

Też rodziłam z moim i nie chcę nawet myśleć że mogło by go nie być. Początkowo miał być tak długo jak wytrzyma. Wytrzymał do końca ;)

Ja też bym chciała poczuć ruchy zwłaszcza, że to będzie pierwsze takie uczucie w moim życiu ;). Nawet nie wiem czego mam się spodziewać więc zazdroszczę tym co już czują bądź czuły w poprzedniej ciąży. Kiedyś koleżanka powiedziała mi, że więcej dzieci by mieć już nie chciała, ale jakby tak jej ktoś włożył maleństwo do brzucha.. Mówi, że to cudowne uczucie i chętnie by to jeszcze raz przeżyła ;)

Witaj Pati, masz racje w grupie raźniej ;) Ja mam termin na 23 chociaż z usg wychodzi 22 więc termin mamy bardzo podobny ;)
Jesteś już po badania prenatalnych? Znasz płeć? ;]

Widzę, że mamy na forum parę doświadczonych mam :) Dobrze, doświadczenia mile widziane zwłaszcza, że zapewne poród przeżywać będę jako jedna z ostatnich w czerwcu. :) Czy znacie już może płeć swojego dziecka?

G.abi nie martw się poczujesz:) ja jestem baaaadzo szupła i wysoka mam tylko brzuszek pokaźny w sumie każdy pyta czy bliźniaki mam ale jest jedna dzidzia i czuje ją jak jestem w pozycji w pół leżącej:) to czasem takie muskanie a czasem wyraźniejsze ruchy jeszcze nie kopniaczki :) Ale czuje najbardziej czuje koło północy:)

Pati w naszym wątku masz jeszcze inne wątki temetyczne, np. nasze brzuszki, wizyty u lekarza itp, masz tam też listę wszystkich mamuś. Możesz tam sobie poszperać ;)

Ja wiem czego się spodziewać i dlatego liczę że poczuję wcześniej niż w pierwszej ciąży. No i mówią że szczupłe też szybciej... No to czekam :)

reklama
ja ponoć mam mieć synka:) lekarz na przedostatniej wizycie pokazał nam ze na 90% chłopak nawet mam zdjęcie usg gdzie widać coś miedzy nóżkami wyraźnie a na ostatniej wizycie czyli 2 dni temu już nie był pewien ale myślał że chłopak kazał czekać na 13 stycznia na następna wizyte to na 100% powie płeć:) czekam czekam chcielibyśmy synka bo mamy córeczkę ale czy to ważne w sumie???? ważne że dzidzia zdrowa u nas Filip albo Emilka:)

Do góry