reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Czerwcowe Mamy 2016

reklama
Hej. Dziewczyny czy ktoś ma z Was problem z tarczycą? Mi po zrobieniu badań wyszło ze mam dość duże odchylenia od normy i jest to nadczynność. Trochę się martwię...

Ja mam Hashimoto i tsh zamiast rosnąć w ciąży to mi spada. Obecnie jest na poziomie 0,7. W poprzedniej ciąży tez musiałam zmniejszyc dawke leku. Normalnie ciąża mnie uzdrawia :D

Obecnie mam 2kg na plusie. Nie wymiotowalam ani razu wiec nie mam powodow do chudniecia. Ale na szczescie atakow obżarstwa też nie mam poki co ;)

Ja tez wybieram sie do dentysty na przeglad. Rtg nie jest niestety wskazane. Mialam zrobic sobie we wrzesniu pantomogram ale zaszlam w ciążę i teraz musze poczekac. Na szczęście nic mnie nie boli.

Trzymam kciuki za kolejne Wasze wizyty i z niecierpliwością czekam na relacje.

Kurczę ja ft3 i ft4 nie robiłam powinnam? Przy pierwszej ciąży całe 9 miesięcy byłam pod kontrola nawet jak wyniki były ok teraz wolałabym mieć te 120zł w kieszeni .
A na zęba już dawno dostałam skierowanie na zdjęcie żeby kanałowe poprawić mogłam to dawno zrobić :/ Jeden ząb muszę wyrwać A nie wyszedł całkiem i nie wiem czy bez zdjęcia się obejdzie.
Nie wiem co jeszcze ;) dziś na wieczór mam żelki :) strasznie mnie ciągnie na nie

Fiolka chyba raz na jakis czas warto isc do endokrynologa bo z tarczyca nie ma zartow. Zwlaszcza ze w przeszlosci mialas z nia problemy. Ale tez troche ginekologow zna sie na tym. Nie wiem jak jest z twoim. On tez moglby kontrolowac wyniki.
marusia ja mialam krotko nadczynnosc 3 mce po poronieniu czyli w pierwszych tygodniach obecnej ciazy.

ja mam niedoczynnośc tarczycy od lat (chyba z 10 lat) i mi właśnie w ciąży idzie w górę przed ciąża obecną miałam nawet w normie biore eutyrox n75 a jak sie dowiedziałam o ciaży odrazu zrobiłam wynik imialam 6,8 gdzie norma do 4,2 ale sie wystraszylam ale lekarz powiedział że ważne że brałam cały czas leki , widocznie zarodek zabierał mi więcej tego hormonu. W poprzedniej ciąży miałam podobnie tylko wtedy nie brałam leków jakiś czas to mnie lekarka nastraszyła że może być z dzieckiem coś nie tak... na szczęście córeczka zdrowa jak ryba :)

reklama
Świetnie. A ja wywaliłam 150 zł za spiłowanie martwego zęba, który mnie bolał. Podobno z powodu ósemki, która rosnąć go wypychała, a ty mi teraz mówisz, że opieka dentystyczna jest w ciąży refundowana?
Ja jestem ubezpieczona w niemczech bo tam pracowałam, ale mieszkam w pl i tu się leczę bo samochodem nie jeżdżę, a nie mam zamiaru znowu spędzać 4h w drodze do berlina pociągiem.

Ale się zdenerwowałam.. Naciągneli mnie bo o ciąży powiedziałam.

Do góry