reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2016

reklama
Hej po kilkudniowej nieobecności. Jestem nieżywa, nie daję już rady z tymi mdłościami i wymiotami. Najgorzej jak Adasiek zrobi kupkę, zawsze muszę go z miską przebierać i to jest dla mnie straszne przeżycie, zawsze się modlę, żeby był ktoś inny wtedy hihi.

Gratuluję udanych wizyt :)

Ritnes, strasznie mi przykro, mam nadzieję, że wszystko się ułoży.

Byłam we wtorek na pierwszej wizycie. Co do wizyty to mam mieszane uczucia, Ogólnie tutaj widać, że bardziej o wszystko dbają niż w poprzedniej przychodni. Może to wydać się śmiesznie, ale tamten ginekolog nigdy mi piersi nie zbadał, a ta od razu. Przeprowadzili ze mną dokładny wywiad, co tam mieli to gdzieś. W poprzedniej ciąży ani razu nie miałam ktg, tu widzę, że kobiety przychodzą do położnych na zapis. No, ale wkurzyła mnie tekstem, że ta ciąża to pewnie nieplanowana. A jak powiedziałam, że planowana, to się zdziwiła, powiedziała, że dla niej to najpierw niech jedno wyjdzie z pieluch. No kuźwa, to chyba mój wybór i trochę mi się przykro zrobiło, bo cieszę się z tej ciąży i zawsze chciałam małą różnice między dziećmi. Ogólnie lubi sobie babka pogadać. No i co mnie trochę zaniepokoiło, to nie pasuje jej mój puls, napisała że mam zaburzenia rytmu serca, wysłała na ekg. Powiedziałam jej, że kilka lat temu internista też mnie do kardiologa wysłał, Miałam ekg, miałam holter i ogólnie jest ok. No, ale nic. Zeszłam na dół, zrobili od ręki, teraz muszę czekać na opis. Czytałam, że w ciąży jest zawsze większy i u mnie jeszcze nerwy. A Wy jaki macie puls? pamiętacie? Cytologia pewnie kiepsko wyjdzie, bo ona już widzi infekcje, a ja niestety mam z tym problemy.

A mam 3 kg mniej niż jak zaczynałam z Adaśkiem :-)

U nas jest śmiesznie, bo Teściowa ma dwie siostry i każda z nich zostanie babcią w 2016 ;) Będzie owocny rok :)

Mujer co za kobieta przecież co ja to obchodzi jaką kto różnice ma ;)

A i jeszcze mam 2kg na minus od ostatniej wizyty. to byłam w szoku bo W pierwszej waga szybko rosła. no Ale zapasy mam:p

Mry trzymam kciuki :tak:.
Ja wlasnie odebralam wyniki od endokrynologa i sie bardzo bardzo ciesze. :-D Tsh z 9 spadlo do 1,40. Ft3 i Ft4 tez w normie. :-) Udalo sie nareszcie znormalizowac prace tarczycy. Kontrola za 3 tygodnie ale jest dobrze. :tak:

Same dobre newsy :)

Ja już po. Generalnie wszytko dobrze. Tylko gin mi przełożył usg z 23 na 30 więc kolejny tydzień w niepewności.

No i waga, tylko 1 kg na plus co przy ilościach które pochłaniam jest zadziwiające ;)

reklama
Właśnie dziewczyny tarczycowe mi tsh wyszło 1.40
Jak myślicie nie martwić się i odpuścić Endo? Tarczyce kontroluje i od 3 lat jest ok. '
Kurczę gin mi powiedziała że nie mogę robić zdjęć rtg A mam 2 zęby do roboty

Do góry