reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2016

reklama
Hej. Dziewczyny czy ktoś ma z Was problem z tarczycą? Mi po zrobieniu badań wyszło ze mam dość duże odchylenia od normy i jest to nadczynność. Trochę się martwię...

Ja mam Hashimoto i tsh zamiast rosnąć w ciąży to mi spada. Obecnie jest na poziomie 0,7. W poprzedniej ciąży tez musiałam zmniejszyc dawke leku. Normalnie ciąża mnie uzdrawia :D

Obecnie mam 2kg na plusie. Nie wymiotowalam ani razu wiec nie mam powodow do chudniecia. Ale na szczescie atakow obżarstwa też nie mam poki co ;)

Ja tez wybieram sie do dentysty na przeglad. Rtg nie jest niestety wskazane. Mialam zrobic sobie we wrzesniu pantomogram ale zaszlam w ciążę i teraz musze poczekac. Na szczęście nic mnie nie boli.

Trzymam kciuki za kolejne Wasze wizyty i z niecierpliwością czekam na relacje.

Kurczę ja ft3 i ft4 nie robiłam powinnam? Przy pierwszej ciąży całe 9 miesięcy byłam pod kontrola nawet jak wyniki były ok teraz wolałabym mieć te 120zł w kieszeni .
A na zęba już dawno dostałam skierowanie na zdjęcie żeby kanałowe poprawić mogłam to dawno zrobić :/ Jeden ząb muszę wyrwać A nie wyszedł całkiem i nie wiem czy bez zdjęcia się obejdzie.
Nie wiem co jeszcze ;) dziś na wieczór mam żelki :) strasznie mnie ciągnie na nie

Fiolka chyba raz na jakis czas warto isc do endokrynologa bo z tarczyca nie ma zartow. Zwlaszcza ze w przeszlosci mialas z nia problemy. Ale tez troche ginekologow zna sie na tym. Nie wiem jak jest z twoim. On tez moglby kontrolowac wyniki.
marusia ja mialam krotko nadczynnosc 3 mce po poronieniu czyli w pierwszych tygodniach obecnej ciazy.

ja mam niedoczynnośc tarczycy od lat (chyba z 10 lat) i mi właśnie w ciąży idzie w górę przed ciąża obecną miałam nawet w normie biore eutyrox n75 a jak sie dowiedziałam o ciaży odrazu zrobiłam wynik imialam 6,8 gdzie norma do 4,2 ale sie wystraszylam ale lekarz powiedział że ważne że brałam cały czas leki , widocznie zarodek zabierał mi więcej tego hormonu. W poprzedniej ciąży miałam podobnie tylko wtedy nie brałam leków jakiś czas to mnie lekarka nastraszyła że może być z dzieckiem coś nie tak... na szczęście córeczka zdrowa jak ryba :)

reklama
Świetnie. A ja wywaliłam 150 zł za spiłowanie martwego zęba, który mnie bolał. Podobno z powodu ósemki, która rosnąć go wypychała, a ty mi teraz mówisz, że opieka dentystyczna jest w ciąży refundowana?
Ja jestem ubezpieczona w niemczech bo tam pracowałam, ale mieszkam w pl i tu się leczę bo samochodem nie jeżdżę, a nie mam zamiaru znowu spędzać 4h w drodze do berlina pociągiem.

Ale się zdenerwowałam.. Naciągneli mnie bo o ciąży powiedziałam.

Do góry