reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe Mamy 2016

reklama
Kulkaa sorki, ale jestem tu od wczoraj i ciężko mi się u Was jeszcze odnaleźć :):) Ale wszystko idzie w dobrym kierunku.

Słuchajcie a ja nie mam żadnych mdłości, piersi też mnie nie bolą... Czy to może oznaczać, że jest coś nie tak?? W zasadzie tylko częściej chce mi się siku i to wszystko.

Witajcie! Chciałam do Was dołączyć. Teraz zostanę mamą po raz trzeci:) Termin z om wychodzi mi na 01.06. we wtorek byłam na pierwszej wizycie, w przyszłym tyg mam sie pojawic po skierowania na badania. z dolegliwości ciążowych mam senność, miałam nudnosci( teraz juz troche lepiej) i to by bylo na tyle.

anio0 ja też na wcześniejszym etapie- dziś 6t1d

jagódka bardzo przykro z powodu Twojej straty. Trzymaj się!

kotti witaj!!! Fajnie się tu znów spotkać :-) jeszcze raz ogromne gratulacje!!!

Dziewczyny chyba i ja muszę poszukać tych opasek, bo ciągle mnie muli. Cały dzień mi niedobrze, choć jeszcze nie wymiotowałam, ale męczę się okropnie. W poprzedniej ciąży codziennie rano przytulałam kibelek- grubo do ponad połowy ciąży ehhh. I ciągle mi się chce spać, a niestety nie da rady.

A tak w ogóle to się przedstawię i ja. Jestem Kasia, mam 28 lat, mieszkam pod Warszawą i mam synka, który ma prawie 20 miesięcy.

Cześć Mamusie :)

fajnie, że jeszcze nas przybywa :)

ale też wielka szkoda, że niektórych ubywa... Jagódko bardzo mi przykro :-( myślałam, że teraz już ryzyko poronienia jest niewielkie :(

Powiem Wam, że też jestem senna ostatnio, zwłaszcza popołudniami. Mąż wczoraj poszedł kąpać Michałka, a ja odpłynęłam. Obudziłam się jak się darł żeby ręcznik przynieść więc długo nie pospałam :-D za to w nocy obudziłam się o 3 (synek przywędrował więc go odprawiłam do łóżeczka) i do 4 nie mogłam zasnąć. Mam jakieś takie natłoki mysli, sama nie wiem jakich ale ciągle coś gada w mojej głowie ;)

Co do ciśnienia, to ja tez mam z natury niskie ale jestem do tego przyzwyczajona i tak tego nie odczuwam. W poprzedniej ciąży miałam 80/50, położna pytała czy nie jest mi słabo, a mój gin zadowolony stwierdził, że dzidzia lubi niskie ciśnienie więc nie ma co marudzić ;-)

Powiem Wam, że niedrogo płacicie za wizyty. Ja płacę 180 zł za samą wizytę, badania oczywiście powinnam opłacać ale chodze do drugiego gina przez NFZ żeby przynajmniej część badań mieć za darmo. USG tez mam płatne 250 zł z nagraniem na płytkę w obrazie 3D. No ale to już mój wybór. Mogę iść przez NFZ ale lekarz który to robi w mojej przychodni jest tak antypatyczny, że tylko mnie stresował i do płaczu doprowadzał swoimi tekstami albo milczeniem. Powiedziałam, że nigdy więcej do niego nie pójdę i znalazłam sobie cudownego lekarza i świetnego specjalistę od usg no ale za to trzeba słono zapłacić. Co do wystawiania skierowań na badania przez lekarzy rodzinnych to zależy od przychodni, od tego jakie mają limity. Teraz jest już koniec roku i kasa się kończy więc sądzę że nie będą chętni do wystawiania skierowań. Próbujcie w styczniu - nowa kasa, lekarze też chętniejsi :)

Katrine nie myślałam że tak szybko spotkam się z któraś marcowka na nowej grupie :) ciesze się ale wciąż nie mogę uwierzyć że bez leków udało mi się zajść w ciążę. Żeby było śmiesznie ostatni okres miałam 27 sierpnia hehheh

Witam nowe czerwcowe mamusie [emoji8]. Dziewczyny mam pytanko kiedy kupowaliście ciążowe ciuchy ? Ja już w jeansy sie nie dopinam nawet leginsy sa ciasne

reklama
Witam nowe twarze :-) dobrze, że nam się grupa rozrasta.
Piszecie o objawach... a mnie bardzo bolały piersi, od wczoraj jakby już znacznie mniej, ale żadnych wymiotów na horyzoncie! :-) Mam za to wilczy apetyt i wpycham w siebie kilogramy jedzenia, a później się dziwię, że się (tak, pkowalska, ja też) się nie dopinam. No i bardzo cierpiałam przez bóle brzucha, normalnie jakby stado wilków rozszarpywało mi macicę. Ale teraz i to ustało. Oczywiście, jak to ja, mam już czarne myśli z tym związane. Wizyta dopiero za 2 tygodnie, ostatnio widziałam tylko milimetrowe maleństwo w pęcherzyku i głowię się - czy jest już serduszko? :sorry:

Do góry