reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe Mamy 2016

Anio, ja tym razem wstrzymałam się dłużej z pierwszą wizytą z taką właśnie nadzieją- że zobaczę już serduszko, udało się, jesteśmy przeszczęśliwi :-) u Ciebie na pewno będzie tak samo!

reklama
Suzi to dobry moment na usg bo już powinno być serducho. Wczesne usg nie zawsze ma sens bo serca nie ma jeszcze, mało widać i można się nastraszyć że coś nie tak. Lepiej poczekać i zobaczyć coś pięknego :)

Witam wszystkie czerwcowe mamusie :-)
Mam na imie Ewelina :-) Na wstepie chcialabym pogratulowac Wam pociech :-) u mnie również test pokazal dwie magiczne kreseczki, w srode wizyta u ginekologa i pewnosc ze wszystko jest dobrze :-)

Suzi, nie jest za późno, moja środowa wizyta, o której przed chwilą wspominałam była w 7t3dc, więc podobnie ;-)
Witaj, Ewelino :-)

Suzi, myślę że akurat. W pierwszej byłam około 8 tygodnia. Teraz też się nie śpieszę. I nawet nie chodzi o usg, bo tylko o potwierdzenie przez lekarza. Usg pewnie znowu będę mieć koło 11 tygodnia, 20 i 30 ;)

Asia, mamy dzieci w tym samym wieku, fajnie :-)

By dzisiaj mieliśmy Chrzciny Adasia i padam na pysk. Idę spać.

Mujer bylas na lutowkach tu na bb? Bo kojarze twoj nick. Ja bylam na poczatku ale mialam mega zagrozona ciaze od poczatku i jakos przestalam sie udzielac.

Cześć, Ewelino :-) Witamy Cię serdecznie.

No i dzień dobry, kobitki ;-) dziś się nie wyspałam, od rana mam straszne mdłości i wracam do pracy po ponad tygodniowym zwolnieniu i leniuchowaniu w domu ;-) także poniedziałek zaczynam z grubej rury.

Powiedzcie mi jeszcze tylko, jak to jest z wizytami u gina i Waszymi mężami? Wchodzą z Wami chętnie do gabinetu? Są obecni przy całym badaniu, czy wchodzą dopiero na zawołanie lekarza, gdy na monitorze coś już widać konkretnego?

Anio u nas maz moze wejsc na usg dopiero od 13tc jak usg przez brzuch jest robione. A tak to doktor na zyczenie nagrywa. Powiedzial ze jest konserwatywny i nie chce robic dopochwowego usg przy mezu. :) nam to pasi.
Natomiast w poprzedniej ciazy kilka ostatnich wizyt mialam u innego gina ktory mial mi robic cc i u niego facet mogl byc odrazu w gabinecie wlacznie z badaniem na samolocie. Jezuuuu myslalam ze umre tak mi dziwnie bylo. Znaki dymne puszczalam mezowi aby sie odwrocil :p

Hihihi, właśnie byłam ciekawa jak mężczyźni reagują na badania dopochwowe, bo mój niby by chciał pójść zobaczyć, ale ja nie jestem do końca przekonana czy go tam chcę ;-) No i u nas z kolegi była sytuacja ciężkiego pobicia ginekologa przez męża pacjentki - właśnie przez badanie dopochwowe. Mąż był zazdrosny, uznał to za metodę uwłaczającą i niegodną, a gin w ciężkim stanie trafił do szpitala. Po wielu miesiącach jednak powrócił do fachu - sama teraz do niego chodzę ;-)Słyszałam jednak, że nie zraziła go ta sytuacja i wciąż woła chętnych mężów na obserwowanie monitora w trakcie badania.

Anio u nas maz moze wejsc na usg dopiero od 13tc jak usg przez brzuch jest robione. A tak to doktor na zyczenie nagrywa. Powiedzial ze jest konserwatywny i nie chce robic dopochwowego usg przy mezu. :) nam to pasi.
Natomiast w poprzedniej ciazy kilka ostatnich wizyt mialam u innego gina ktory mial mi robic cc i u niego facet mogl byc odrazu w gabinecie wlacznie z badaniem na samolocie. Jezuuuu myslalam ze umre tak mi dziwnie bylo. Znaki dymne puszczalam mezowi aby sie odwrocil :p

reklama
Do góry