reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2016

Ja je znam z jakiejś brazylijskiej czy innej meksykańskiej telenoweli :D Usłyszałam je jako dziecko i od tej pory bardzo mi się podoba. Mój mąż stwierdził, że jak tak bardzo będę chciała to jak będziemy mieć w przyszłości córeczkę, to mogę jej tak dać na imię. W szoku jestem, zawsze chciał Aleksandrę :p (taka nowość z dnia wczorajszego, jak wspomniałam, że Tobie się podoba).
Zrobienia hmm... Elianka? Nie wiem, ale chyba tak mówiłabym do swojej córeczki :)

reklama
Opryszczka jest na pewno groźna dla niemowląt i wtedy koniecznie trzeba ja leczyć, dbać o higienę itp a najlepiej chodzić w maseczce. W ciąży jest groźna dla dziecka jeśli się nią właśnie wtedy zarazimy i występuje po raz pierwszy, oraz groźna jest aktywna postać genitalna przy porodzie - wskazanie do cc.

No ja juz cale szczescie koncza z opryszczka powoli:) swoja droga zrobilam wczoraj test i przylozylam latarke do brzucha(musialam troche poszukac malej:)) i fajnie czuc takie nagle odskoczenie i pukniecie:) mala wyczula swiatlo i szybko sie odwrocila:) nawet maz poczul:) pewnie Sobie mysli" ta matka ma cos z glowa nie tak:) nie daje mi spac:)

Mam pytanie do was .Jakie badania wam gin zlecił na wizytę z usg połówkowym? Mój nic mi nie kazał robić ale ja i tak zrobię sobie morfologię i mocz .

El-enka wyczytalam wlasnie w gazecie by sprawdzic reakcje malucha:) mi nie zlecil Zadnych badan . Ja w Szwecji mialam narazie jedno spotkanie z polozna , usg robilam prywatnie . Wtedy krew z palca i mocz

Ja na usg połówkowe nic nie musiałam zrobić, dopiero na wizytę u mojego ginekologa mam przynieść morfologie plus mocz plus krzywa cukrowa.

Ja krzywą cukrową miałam teraz robioną, bo to badanie powinno się robic między 24 a 28 tc. Na połówkowe miałam mocz, morfologie i toksoplazmoze (w każdym trymestrze jedno badanie).

reklama
To ja na początku grupę krwi, toxo, różyczkę, hiv, tarczyce itd. A potem już tylko mocz i morfologie. No i jeszcze krzywa przede mną.

Do góry