reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2016

Ja jeszcze nic nie kupiłam z ubranek :) jakos mnie jeszcze nie kusi , może w styczniu jak poznam płeć. Mam kilka ubranek które kiedyś dostałam i tyle. Zauważyłam od kilku dni że nie mogę stać w kolejkach w sklepie robi mi się duszno i słabo i niedobrze brzuch zaczyna mnie bolec juz 4 razy tak miałam nie wiem co to , bo jak chodzę po sklepie to jest ok a jak staję w kolejce to się zaczyna :( boję się co dalej bo nie zawsze trafię że nie bedzie kolejki.Dodam że jak usiądę to jest ok bo ostatnio na poczcie gdyby nie krzesło to bym wyszła tak się źle poczułam,

reklama
Ja też jeszcze kompletnie nie myślę o kupowaniu ;) nie ciągnie mnie jakoś zupełnie. Mieszkanie wystawione na sprzedaż i to mnie najbardziej meczy i martwi.

Hi kochane, ja narazie tez jeszcze nic nie kupuje, zaczne w styczniu:)), co do Swiat to jestem u rodzicow i nie za wiele musze robic:)). Troche mamie pomoge ale raczej odpoczywam. Martwi mnie co innego i moze ktoras z Was tez tak miala i mnie uspokoi. Jestem u rodzicow od soboty, a od pon mam rozwolnienie, nic mnie nie boli, funkcjonuje normalnie, jem normalnie ale powoli zaczyna mnie to martwic. Nie wiem czy to zmiana klimatu, wody, jedzenia... czy cos sie dzieje niedobrego... Czy ktoras z was tez tak miala? Pozdrawiam

Jo, może to zmiana wody/klimatu? Moja przyjaciółka, jak przyjeżdża do Pl z dziećmi, zawsze tak mają. Chyba, że coś poważniejszego- u nas jelitówka od piątku w domu przechodzi z osoby na osobę, ale to więcej objawów.
Ja nie kupuję, bo mam wszystko dla dziewczynki, póki co kończę gwiazdkowe prezenty dla całej rodzinki ;-)

Jo79 ja Ci nie pomoge, moze to byc zmiana wody ale jesli Ci nie przejdzie to idz jutro do lekarza. Moze powinnas przyjmowac jakies elektrolity. Wydaje mi sie ze to nie jest zwiazane z ciążą.

Jesli chodzi o ubranka to nam r.56 sie przydal mimo że synek mial 55cm to te ubranka byly calkiem spore i posłużyły troche. Wiadomo ze u niemowlaka jeden rozmiar starcza na 2-3 mies.

Co do przygotowan to ja wczoraj doprowadzilam do spalenia glownego korka zasilającego mieszkanie. Piekłam chleb, zmywarka chodzila i jeszcze żelazko włączyłam zeby firanki uprasowac. Byla 22:30 i nie wiadomo gdzie szukac pomocy. Mimo poznej pory maz poszedl do gospodarza budynku i ten nam wymienil korek. Inaczej trzeba by bylo dzwonic po pogotowie energetyczne i ich rachunek pewnie by nas zabił. Mieszkanie nadal w chaosie ale dzis wieczorem ubierzemy choinke bo synek juz sie doczekac nie może. Ja mam gosci w Boże Narodzenie.

Dzieki dziewczyny, maz dzwonil do lekarza i tez powiedzieli ze to moze byc zmiana wody, klimatu itd. Mam duzo pic

cześć mamuśki!

Myślałam, że będę miała trochę więcej czasu podczas urlopu ale gdzie tam! jak tak dalej pójdzie to odpocznę dopiero na emeryturze :-|

Upiekłam dziś juz 2 pierniki, 2 makowce i jeszcze mnie czekają 2 serniki, ubieranie choinki, pakowanie prezentów i ogarnięcie bałaganu. Do tego zepsuła mi się pralka, akurat na Święta, cudownie!!!

Wczoraj zaliczyłam badania prenatalne, na usg wszystko okej, testy będą za tydzień. Przystojny pan doktor powiedział najpierw, że to dziewczynka, potem że chłopak potem że jednak dziewczynka a na koniec że już sam nie wie ;-) przyjdzie mi zatem jeszcze trochę poczekać :-) Za to badanie było na aparacie USG 3D więc po raz pierwszy mogłam zobaczyć mojego maluszka takiego "prawdziwego" :-) Wczoraj też powiedzieliśmy o ciąży naszym dzieciom, są cudowne - Natka przytuliła mnie mocno i powiedziała że mnie kocha a Wiki zapytał kiedy go (dzidziusia) oddam ;-)

Cze dziewczyny, zazdroszcze wam tych przygotowan do Swiat. Ja z tym kregoslupem nic nie moge zrobic. Boli mnie caly czas ledzwiowy krehoslup jakbym noz miala w plecach i w lewym posladku. Nawet spac nie moge bo biodra bola. Juz nie wiem co robic chodze jak polamana staruszka. W domu mam 3 latka i nawet z nim pobawic sie nie moge. Probowalyscie jakis fizjo albo nastawiaczy?

reklama
katjusza77 moja córcia wie już od ósmego tyg. ciąży że będzie mieć rodzeństwo. bardzo ucieszyła bo ze 2 lata się dopytywała. najlepsze było jak ogłaszała dziadkom nowinę, miała powiedzieć że na dzień dziecka rodzice jej kupią małego dzidziusia a powiedziała dinozaura.

Do góry