reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2016

Kaana powiem ci ze dla mnie to dziwne ze przez 3 dni aż tak sie skróciła może lekarz sie pomylił ale nie wiem. Miałam dzis tyle zrobić przed świetami ale nie chce mi sie położyłam sie pod kocyk i leżę

reklama
cześć dziewczyny ale mi się wszystko pomieszało. Dzis w szkole (chodze zaocznie) dowiedziałam sie że mam egzaminy w dniu usg i nie zdąże być tu i tu i nie wiem będę musiała przesunąć te usg na później bo wczesniej raczej się nie da :( a wiecie jak to jest chciałybyśmy jak najszybciej się dowiedzieć co się kryje w brzuchu.
Termin porodu mi się różni aż o niecałe 2 tyg wg usg i wg om też miałam długie cykle.

A miałam napisać, że u mnie też suwaczek stoi w miejscu, a jeżeli chodzi o pomiar szyjki to w karcie ciąży jest wpisany pod chyba inne w takiej postaci 1,5/0/0
Co najlepsze lerzaz na badaniu z 14.12 wpisał mi 3 cm, myślicie, że przez 3 dni tam by się skróciła? ;/

Nie łam się Kochana, poodpoczywaj trochę.
A zmiana rzeczywiście duża jak na tak krótki okres czasu, ale ja się kompletnie nie znam.
Poczekaj do kolejnej kontroli. Lekarzowi też się czasem może coś pomerdać. Ja pod koniec ciąży gnałam do szpitala bo gin stwierdził bardzo małą ilość wód płodowych. Jak mnie szpitalu zbadali to zapytali czy lekarz na pewno na trzeźwo robił badanie bo wód mam za dwie :) Teraz to mnie bawi, ale ile się wtedy nastresowałam to moje.

Pati nic się nie martw wyrówna się wszystko:) Dzidzia teraz szybko przybiera:) Masz rację nie stresuj sie bo stres nie jest wskazany w naszym stanie:)

Ja dopiero odpoczywam dzisiaj sprzątałam piekłam z moim aniołkiem ciasteczka , jutro dalsze przygotowania do świąt... Kąpiel dobrze mi zrobiła:)
Najgorsza była noc strasznie bolały mnie nogi i rano leżałam jeszcze długo z nogami uniesionymi na poduszkach... muszę uważać bo 8 lat temu przeszłam zakrzepice żył głębokich w podudziu i wiem czym to śmierdzi...:(

Ostatnia edycja:
hej a co tu tak cicho od rana? zdziwiłam się jak weszłam tu :p jak Niedzielne przedpołudnie minęło bo u mnie na leniuchowaniu , moja córcia kaszle dosyć mocno i leczymy sie troszkę bo jutro ma sprawdzian i musi być w szkole mam nadzieje że jej przejdzie. A teraz muszę wyskoczyć po małe zakupki i działać dalej w kuchni :) miłej Niedzieli

Ja tez dziś w kuchni od rana ;)
Plan na dzisiaj to piernikowanie :D
A przed sekunda niestety zaliczyłam pawia :/
Ehhh koniec 16 tygodnia a tutaj dalej takie rewelacje :(

Ja dzis w polskim sklepie bylam i kupilam ogorki, kwas na barszczyk, majonez i duzo innych rzeczy... zeby nie bylo mi przykro ze wigilie sami spedzamy. Wykupilam pol sklepu :-D. Milej niedzieli!

witam dzisiaj od rana w kuchni siedzę ( "rozbieram świnkę" jak to się mąż podśmiewa). zaraz kończę i bierzemy się za choinkę. wszystko wysprzątane, dekoracja przed domem też już gotowa i od jutra do wigilii spokój.

Nie ma jak to polskie produkty :) Ja to strasznie przeżywam wigilię w tym roku bo pierwszy raz robię u siebie w domku i zapraszam :) wszystkie potrawy robię sama , mam nadzieje że wszystko mi wyjdzie :)

reklama
A ja wczoraj wpadlam w wir przygotowan do swiat i o północy padlam ze zmeczenia. Mąż umyl okna, ja ogarnelam wc, lazienke, pokoj dziecka, upralam firanki, upieklam piernik i pierniczki (50 szt) a nadal jest balagan. Ech jeszcze salon zostal i kuchnia. Mam nadzieje ze jutro sie uda i bedziemy mogli ubrac choinke :)

Franca w Arkadii i Złotych Tarasach dzial ciążowy w H&M zlikwidowany. Podobno jest na Targówku i w Reducie. Chyba do Reduty Ci najblizej.

Do góry