reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2016

Pkowalska paracetamolem nie zaszkodzisz a jest już drugi trymestr więc dla dziecko coraz bezpieczniej. I oczywiście pogadaj z lekarzem jeszcze raz.

reklama
Tylko ja już go brałam i w pierwszym trymestrze i wiem ze od czasu do czasu nie zaszkodzi tylko mnie te bóle męczą co chwile i musze cześciej brać chociaż nie przekroczyłam jeszcze 4 tabletek na dobetak jak mi gin mówił ale to jednak długo trwałe branie i tego sie boje no nic dzięki dziewczyny pogadam z ginem jeszcze o tym

pkowalska wiesiołek ostatnio jednej dziewczynie pomógł na straszne migreny. tylko trzeba dopytać gin ile można.
ja tam uważam że każda tabletka ma jakiś wpływ.
mnie w tej ciąży też boli głowa ale na razie zaciskam zęby

Pkowalska, też myślę, że rozmowa z ginem jest tu wskazana, może on nie zrozumiał, że boli Cię aż tak bardzo i często. Współczuję Ci.

Ja mam termin z OM 5.06., a z usg 3.06. Może też jednak majówką będzie moja fasolka :-)

pkowalska ja też często się zmagam z bólami głowy :( też muszę brać paracetamol ale mało co pomaga i na krótko. Odpukać od ok tygodnia nie boli, bo co kilka dni miałam bóle.A ciśnienie mierzyłam jak bolało czasami miałam niższe a czasami było w normie i tak samo bolało.

Mnie na szczęście glowa już nie boli, ale przy Tobie pkowalska to aż trudno to moje nazwać bolem;) ale mdli mnie troszkę caly czas.

Jak już urodzimy to zobaczymy jak to u nas wyszło, tzn czy faktycznie dziewczynki będziemy rodzic przed terminem a chłopców po. ;)

No właśnie mnie też co któryś dzień głowa w tej ciąży pobolewa, ale przy Pkowalskiej to wstyd mi to bólem nawet nazywać, bo to raczej takie męczące ćmienie... da się przeżyć. A takie silne bóle migrenowe- to tragedia, moją mamę często męczą i okropnie znosi- mimo leków przeciwbólowych.
Może to hormony i z biegiem 2 trymestru będzie lepiej? tego życzę.

Dziekuje kulka oj oddałabym wiele żeby z biegiem było lepiej bo czasami już nie daje rady i rycze z tego bólu i bezsilności ostatnio nawet maz sie dziwił jak sie kładłam i mowię Boże proszę cię żeby dziś mnie ten cholerny bol głowy nie obudził

reklama
Pkowalska ja mialam dokladnie tak samo. Mialam robiony rezonans i nic nie wykazal, nawet ognisk migrenowych nie bylo a glowa mi pękała co chwile. Bralam jakies tabletki na migrene i mi to przeszlo a wrocilo w pierwszej ciazy. Wydaje mi sie ze to hormony. Tak jak pisałam do konca 1 trymestru mnie to meczylo. Tobie tez w koncu przejdzie. Ale współczuję bo wiem co to za ból.. Dla mnie chyba gorszy od porodowego, jeśli mozna w ogole z czyms porównać ;)

Do góry