reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2016

Jak o dolegliwościach mowa :) Gabi mnie tyłek tak boli że chodzę zgięta w pół wieczorami ledwo daje radę. Dziś okropnie bolał mnie brzuch. Nie od ciąży bo bolało za wysoko. I w końcu dostałam biegunki. Nie wiem czy coś zjadłam. Na szczęście mineło ale nie cierpię jak w ciąży boli brzuch bo nigdy nie wiadomo i zawsze mnie to stresuje.

reklama
Mnie przez kilka dni bolała kość ogonowa przy wstawaniu i siedzeniu ale na szczęście przeszło samo :)To normalne że w naszym stanie każdy ból niepokoi. Mnie ciągneła macica coś kuło w brzuchu a jak przestało to też się niepokoiłam więc na to nie ma reguły, juz nam jest pisane zamartwiać się wszystkim w ciąży hihi.

Mnie też czasem zaboli, zakłuje albo pociągnie, ale w poprzedniej ciąży też tak miałam, o ile to nie jest jakiś ostry lub długotrwały ból, jestem spokojna. Ale oczywiście każda sytuacja może być inna i lepiej niczego nie lekceważyć, zwłaszcza, że mamy teraz częsty kontakt z lekarzem- warto mu powiedzieć, jeśli coś niepokoi.

Ja o mojej rwie kulszowej już nawet nie wspominam.. próbuję się przyzwyczaić, że tak już będzie bo wątpię, żeby przeszło przed porodem. Czy w ciąży można wykonywać jakieś masaże? Nie wiem z resztą czy przy rwie kulszowej masaże są wskazane... Orientujecie się?

mama_ka przed ciaza chodzilam na rehabilitacje (m.in. masaze, cwiczenia) przerwalam zaraz po pozytywnym tescie ale pani rehabilitantka powiedziala ze mi nie zaszkodzi... na razie nie poszlam bo mnie wciaz mdlilo ale moze wybiore sie niedlugo. Ja mam tez problemy z bolem glowy ale to sa napieciowe bole od pracy przy komputerze, poza tym mam krzywy kregoslup od dziecinstwa. Ale lepiej wybrac sie do specjalisty.

Ostatnia edycja:
MamaKa w ciąży można brać masaże, przy rwie kulszowej też, ale nie w stanie ostrym. Ostry to taki przy którym ruszyć się nie możesz więc myślę że możesz się zapisać do gabinetu fizjoterapii na masaż.

reklama
Miewam biegunki przy @ więc może to od hormonów. Sama nie wiem jak człowiek nie wie to zmyśla ;)
Mama-ka mi też rwa daje w kość. Brat jest masażystą i kazał leżeć na płasko i z nogami zgiętymi opartymi na łożku. Pięty przy tyłku. Nie potrafię tłumaczyć ;) ponoć ma pomóc póki co robię tak jak mocno boli i jest wtedy względny spokój. To ból od nacisku na nerwy w kręgosłupie. Na wielkim brzuchu się nie położymy do masażu więc cienko to widzę. Choć może się mylę... Musiała bym go zapytać.

Do góry