reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2016

1plus2 kciuki za egzamin & & &
Wizytujacym powodzenia.
W Polsce kontrole masz, ale zasiłek dostajesz, a ja tu najpierw muszę mieć wizytę u lekarza 'zus' i on oceni czy moje dolegliwości są spowodowane ciążą. Dopiero wtedy dostanę chorobowe. W poprzedniej ciąży dopiero pod koniec mniej pracowałam i było inaczej, teraz zw względu na tp że dolegliwości mam 1go trymestru to musi mnie lekarz ocenić. Ja mam wizytę u położnej jutro! Wg ich wyliczeń to 11tc, a wg moich 12tc.

reklama
Happy ja lekarki zapomniałam spytać ale poczytałam i znajomi mi tak mówili więc trudno wolę nie ryzykować. na basen myślimy się wybrać choć mam skłonności w ciąży do złych wyników moczu.
U mnie dziś 15 tydz się zaczął:)

1plus2 trzymam kciuki :) sama to bedę jutro przechodziła. Ale chciałam wam coś innego też napisać mianowicie od kilku dni czuje jakoś dziwnie w brzuchu, przedtem jakos mnie pobolewał ciągneło coś delikatnie i wydawało by mi sie że był większy i twardszy a teraz zupełnie nic jakbym nie była w ciąży. Iniepokojęsię strasznie tym , piersi mnie bolą lekko jak przedtem mdłości całkowicie minęły czy wy czujecie b brzuchu że coś tam jest?

Sylwia ja od kilku dobrych tygodni czuje chyba bąbla ale bardzo delikatnie i rzadko. W ogóle to ja już bym chciała kopniaki bo kurczę często mam jakieś głupie myśli że wszystko ok czy żyje. Dobrze że wizyta za tydzień ale i tak te 4 tygodnie nieźle się ciągną

Fiolka ja mam to samo, mogłabym do lekarza chodzić co tydzień byleby się upewnić że wszystko jest ok. Ja dzieciatka nie czuję bo to jeszcze za wcześnie, chociaż ze 3 dni temu wieczorem miałam wrażenie że poczułam mojego ludzika ale pewna nie jestem.

Właśnie ja tek troche panikuję i ju z bym leciała na usg żeby sprawdzic czy wszystko ok z dzidzią ale bylam ledwo 2 tyg temu nie chce przesadzać a wizyte mam na 14go ale zwykłą na fundusz bez usg. Czasami czyje cos w tym brzuchu jak leże rano lub wieczorem ale niewiem czy to ruchy jak bym wiedziała to juz bym była spokojniejsza. Pamiętam uczucie ruchów z poprzedniej ciąży i czuję podobnie bylko baaardzo delikatnie ale wszedzie pisza ze ok 18 tc można poczuć ruchy.

Sylwia też nie sądziłam że to możliwe. W pierwszej ciąży późno czułam bo od 18tyG bardzo delikatnie. ale jakoś mam przeczucie że to jest dziecko.
ja teraz na wizycie też nie wiem czy będę mieć usg bo mi gin robi co 2 miesiące dokładniejsze. ale zawsze sprawdza serduszko czy pracuje.

Kurczę dziewczyny nieźle
A W ciąży przecież nawet w wannie kąpieli ciepłej odradzają.
W sumie do końca miesiąca i tak bym nie dała rady jechać

reklama
Do góry