reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2016

Hej babeczki. 1plus2 zdziwiłabym się jakbyś zdała za pierwszym razem ;p Trzeba mieć farta. Ja ze stresu to kiedyś tak sobie ustawiłam lusterka, że masakraa... Musiałam się schylać żeby coś zobaczyć ;p I w dodatku padał śnieg i nie wiedziałam jak mam włączyć wycieraczki z tyłu i w ogóle bo nikt mi tego nie pokazał ale jakoś dałam radę ;p. Zdałam ze starym egzaminatorem, który nieźle mnie zagadał przez co nie myślałam za bardzo co robię i nawet nie zajarzyłam, że już wracamy i to koniec ;)

A w ogóle to gruba jestem. Znaczy teraz jeszcze nie na nogach czy rękach... Ale brzuch mam duży, a tu nawet nie zaczęty czwarty miesiąc. Chyba będę miała mega brzuch i nie będę wychodzić z domu bo sobie butów nie ubiorę ;( Nie sądziłam, że u mnie będzie widać tak szybko i to dość moco. Bo to moja pierwsza ciąża, a ja z tych szkieletowy kobiet w dodatku... Wiecie.. bardziej jak nastolatka niż kobieta.

reklama
1plus2 przykro mi, ale pchniesz następnym razem. Ja zdawałam w zeszłym roku i jakimś cudem udało mi się za pierwszym razem. A robiłam wiele żeby oblać np zwróciłam na rondzie z prawego pasa ;) ale to jest błąd, który można powtórzyć i się poprawić. Niestety nie zatrzymanie się na strzałce chyba traktują jak wjazd na czerwone i nie dają szans na poprawę. A że teraz mają te kamery to nie mogą za bardzo naginac i muszą się trzymać protokołu.

Mój syn chyba załapał ideę rodzeństwa bo najpierw nalał mi przez pępek wyimaginowaną herbatę ze swojwgo kubka a potem próbował wciskać kartoniki od carcassonne (taka gra planszowa) ;)

franca rozumiem, że herbata i kartoniki to podarki dla dzidzi?
Fiolka, nic nie pokaże :( Niektóre dziewczyny mają podobne lub większe, ale to moje pierwsze dziecko i byłam osobą szczupłą.
jestem okropna wiem, ale kocham tego okruszka i niech sobie zdrowo rośnie.. ale może niech nie przesadza i nie robi sobie tam m4..

Franca super, że chce się dzielić :D

Kaana skoro jesteś szczupła to tylko brzuch ci urośnie od dziecka i reszty, a zgubisz to w połogu. Nie martw się.
To moja druga ciąża, w 12tc wyglądam jak w 24tc w pierwszej. I to nie jest rozciągnięty brzuch tylko warstwa tłuszczu :/

Nie wiem jak z wagą bo ważę się tylko u gina. Nigdy się nie ważyłam tylko patrzyłam w lustro.
Idąc za tym, że mięśnie ważą więcej niż tłuszcz ;D
Ten brzuch nie jest jakiś gigantyczny ;), po prostu myślałam, że teraz jeszcze nie będzie po mnie widać ;) I jestem w szoku.

reklama
Patrzcie co fajnego znalazłam ;)

Przyjmuje się, że:

I trymestr
1 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 1 do 4 tygodnia, (1t1d - 3t6d)
2 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 5 do 8 tygodnia, (4t1d - 7t6d)
3 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 9 do 13 tygodnia, (8t1d - 12t6d)
II trymestr
4 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 14 do 17 tygodnia, (13t1d - 16t6d)
5 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 18 do 22 tygodnia, (17t1d - 21t6d)
6 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 23 do 27 tygodnia, (22t1d - 26t6d)
III trymestr
7 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 28 do 31 tygodnia, (27t1d - 30t6d)
8 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 32 do 35 tygodnia, (31t1d - 34t6d)
9 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 36 do 40 tygodnia. (35t1d - 39t6d)

Do góry