reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2016

reklama
Hej wszystkim! ja miałam usg przez brzuch w zeszłą środę, widziałam jak dzidzia skakła jak trampolinie ruszała rączkami i nóżkami a sama kompletnie nie czuję żebym cos w tym brzuchu mieszkało:) jednak myślę że to jeszcze wcześnie, dziewuszki nie stresujcie sie nie stwarzajcie sobie historii bo szkodzicie sobie :* i maluszkowi. my babki mamy takie zdolności no ale cierpliwości:*

Nie zdałam :p i zrobiłam kurczę oczywisty błąd bo nie zatrzymałam sie przed zielona strzałka :/ ehhhh niby banał ale z dodatkiem stresu i tego ze jechał przede mną tłum aut które tak jechały a ja jak ta owca za nimi :p no nic za miesiąc następne podejscie ;)

1plus2 szkodaaa :( jejku ja mam takiego stresa że szok. A mocno się denerwowałaś? Ja to się boję że ze stresu to nic nie zrobię :( a nie byłoszybciej terminów tylko za miesiąc ja bym chciała jak nie zdam jak najszybciej podejść , jak się zapisywałam na egzamin to proponowali mi nawet za 2 dni bo miejsce było.

Sylwcia to jest niestety najbliższy termin dostępny :/ tez chciałam jakbajszybciej ;)
niestety bardzo sie stresowałam az brzuch mnie zaczął bolec - podwójnie sie wtedy zmartwiłam bo nie wiedziałam czy to stres czy dziedzina :( ehhh a ponad godzina oczekiwania na egzamin tez mnie tylko nakręciła :/

reklama
1plus2 a powiedziałaś egzaminatorowi o ciąży? powinien spojrzeć przychylniejszym okiem ;) następnym razem się uda :) i nie stresuj się tak, w końcu to tylko egzamin ;)

Strasznie dużo miałam do nadrobienia bo chyba aż 2 dni nie wchodziłam na forum :-D

Byłam dziś u endokrynologa. Ale się nasiedziałam, kręgosłup mi pęka. Ale wyniki mam dobre, więc następna wizyta za 1,5 mies.

Co do Sylwestra, to my spędzimy go w domu z naszym dwulatkiem. Nie jesteśmy specjalnie imprezowi, choć parę razy byliśmy na balu sylwestrowym. Ale rok temu to już w ogóle poszłam po bandzie bo synek miał jakiś skok rozwojowy (tak jak teraz), źle spał, więc ja również padnięta. Ubrałam się w piżamę i ledwo do północy doczekałam. Właściwie to mąż mnie z łóżka wyciągnął :-D W tym roku dostaliśmy propozycję wyjazdu ze znajomymi do Zakopanego ale nie mamy kasy więc nie będziemy sobie żył wypruwać dla tych kilku dni. Będziemy w domu, choć licze, że uda mi się wbić w jakąś sukienkę, zjemy elegancką kolację i uczcimy Nowy Rok lampką oranżady ;-)

Co do smarowania brzucha, to ja stosuję Mustelę dla ciężarnych na rozstępy. Jest dość droga, ale bardzo dobrze się wchłania i jest bezzapachowa. W poprzedniej ciąży ją stosowałam i nie mam ani jednego rozstępu. Ale podobno jeśli ktoś ma skłonność do rozstępów, to choćby się najdroższymi kosmetykami świata nacierał to i tak mu wyjdą, a jak komus się nie robią, to może niczym się nie smarować i skóra i tak nie popęka. Moja mama tez nie ma rozstępów, a z tego co mówiła, to brzuch w obu ciążach smarowała zwykłą oliwką dla dzieci.

Do góry