reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CYCOMANIA,czyli wszystko o karmieniu piersią

mi wychodzi ok. 7 karmien na dobe, z tym ze mała potrafi juz przespac w nocy ponad 10 godzin - jestem w szoku, ale oczywiście nie narzekam ;DD
karmie tylko piersia, na początku raz dzienie wieczorem dawalam jej jeszcze ok. 20-30 ml mleka modyf. ale po 2 tyg sie zbuntowała i butelka jest beee

reklama
Famme lacze sie z Toba w bolu... dzisiaj przyszly tommy tipee, mialam nadzieje, ze z tych bedzie pil moje mleko i bede miala mozliwosc wyjscia, ale,ze tak powiem dupa blada, ale bedziemy walczyc...

u mnie tak samo. na razie Jasiek protestów nie zgłaszał :-D:-D:-D a karmimy się gdzieś koło 10 razy na dobę, żeby było śmieszniej, to w dzień - rzadziej niż w nocy:-)

ja też się podpisuję pod stwierdzeniem: jemy wszystko, ale w umiarze i obserwujemy. oczywiście kierujemy się rozsądkiem, czyli jak wprowadzamy nowe produkty, to po jednym i obserwujemy dziecię, bo czasem reakcja alergiczna może się pojawić nawet po 3 dniach, a najwcześniej po 5-6 godzinach.

Ja przedwczoraj jadłam bób tak troszkę i nic nie było i czereśnie mogę jeść też jest ok:-D:-D Kocham czereśnie!!!!

a ja dziś pojadłam czereśni od taty z ogrodu i ... czekam co będzie;-) jak nic to jutro wymiotę cały kilogram bo też je uwielbiam!

ja też wcinam truskawki bez opamietania!:-)

czeresnie kilka=potwierdzam pycha

smażone kilka razy bez rewelacji u małej

pomidory na razie nie- choc dzis po raz pierwszy zupe pomidorową i mała dwa razy kupke robiła -wiec mam nadzieje że zupa jej nie pogoniła ;-)

no i piwko piłam bez alko... co juz dzis zostałam potepiona za to jako matka wyrodna!:-D

reklama
To i ja się dopisuję ;) 1 karmienie = 1 cyc. W nocy nie je w ogóle. Jeszcze ani razu nie dostał nic poza moim mlekiem, żadnych herbatek, wody, glukozy czy sztucznego mleka, a przybiera dosyć dosyć (po 4 tygodniach przybrał równo kilogram i teraz dalej się utrzymuje ok 250g na tydzień). Na początku było trudno zwłaszcza, że ja byłam w ciąży nastawiona na to, że będę bardzo krótko karmić, a jeszcze do tego pierwsze karmienia były ze łzami w oczach (pielęgniarka trochę źle pokazała mi jak go przystawiać) Dopiero po miesiącu doszliśmy do wprawy i już nic nie boli, wszystko się unormowało i jeszcze nie chcę przechodzić na butlę ;)

Do góry