reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CYCOMANIA,czyli wszystko o karmieniu piersią

reklama
hej dziewczyny !!!

a ja tak pod temat mam pytanie :-):-):-)

ile razy na dobe karmicie swoje malenstwa?? ja prowadze sobie "ewidencje karmień" to mam 10 karmien na dobę... a jak to jest u was???

u mnie tak 8 - 9,
a ja mam inne pytanie, ile trwają wasze karmienia, bo u mnie coraz krócej tak z 15 minut
u mnie wypada od 6 do 10 zależy na jak długo Maks się przysysa... a jest to nie wiecej niż 10-15 minut na karmienie...
jak prześpi bite 4-5h w dzień to mam później dwa na raz... tzn. początek drugiego ssania tak pół h. od przewinięcia, ale za to przewidywalne:happy2:

mój mały je tak 8-12 razy dziennie :sorry2: też prowadzę "ewidencję" cyckowania ;-) ale do tej pory sensu w ilości i porach karmienia nie odkryłam :cool2:
nasze karmienie w porównaniu z Waszymi trwa wyjątkowo krótko - ok. 7 minut :-) niestety coraz częściej kończy się chluśnięciem na mamę z cycem w buzi :dry:

dodam jeszcze ze Maks wczesniej mi przysypial i oszukiwal i jadl po15 min z obu piersi z czego aktywnie max po 10... teraz je z jednej piersi 10-15 ale juz raczej aktywnie

moja je juz do 15 min a jeszcze niedawno było powyżej 15 minut
a wychodzi mi 7 karmien na dobe -regularnie
i spi coraz dłużej w nocy laktacja sie unormowała wiec jestem zadowolona

u nas karmienie trwa z zegarkiem w ręku 7 minut. Czasami tylko jak Kacper ma wielkiego głoda to ok. 10 min. Je średnio co 2-2,5 h. W nocy zdarza mu się rzadziej - nawet 3,5 - 4h

Moja już regularnie ma 7 karmień. Wcześniej było 8 ale odkąd długo śpi w nocy to jedno przesypia. Jak jest rozbudzona to zjada w 10-15 minut. Jak senna (przysypiająca przy cycu) i to jedno nocne karmienie to trwa nawet od 20 do 30 minut bo muszę ją pobudzać do ssania żeby tą drugą fazę wyjadła.

reklama
Do góry