Kamile85
Fanka BB :)
Kajtuś nigdy sam nie puszcza cyca
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja karmię głównie piersią. Czasem daję herbatkę lub wodę, a wieczorem trochę mleka modyfikowanego, bo coś mój pokarm chyba niskokaloryczny jest i Julian co dwie godziny by jadł. A tak przesypia 6 godzin i ma wyspaną i szczęśliwą mamę. ;-)Hmm,to widzę wątek się w butelkowy zmienił jednak
Czy ktoś jeszcze karmi po prostu piersią
Żaden laktator nie ściągnie tyle ile dziecko. :-)A ja nie umiem ściągnąć pokarmu. Ja nie wiem czy coś źle robię czy co. Ale lektator to jakoś za słabo ciągnie. Max 30ml na raz udało mi się ściągnąć. A mleka mam dużo i "ciśnienie też dobre". Czasem jak mam pełne piersi a Marcel za słabo zje to łatwiej jest mi ręcznie odciągnąć nadmiar niż laktatorem.
Gabi głowa do góry - butelka to nie koniec świata. Ania głównie dostaje Twój pokarm a to najważniejsze.Hej,no i mam za swoje.Wymądrzałam się kilka stron temu o karmieniu tylko cycem Syna karmiłam 13,5 miesiąca bez problemu.Teraz też się mi się wydawało,że wsio ok.Zawsze byłam przekonana,że jak karmię "na żądanie" to będzie dobrze.Mała nie przybiera na wadze i to kolejny już pomiar.Przez 1,5 miesiąca przybrała 400g.Na 2,5 miesiąca waży 4800,a ur. 3500.A je co 3 godz.,czasem rzadziej,częściej nie chce i tyle.śmieje się,śpi.Jak chce jej dać częściej to albo wypluwa i się śmieje,albo wrzeszczyI "z obserwacji" absolutnie nie wygląda na głodną,nie domaga się częściej.
I nie wiem co robić.Chyba kupię jakies mleko,tak ja przeciwniczka butelek Spróbuję dać po cycu i zobaczymy,czy wypije.Tylko nie wiem jakie,kompletnie nie mam pojęcia jakie są,poradźcie.
Bo doła mam taaaaaaaaaaaaakiego:-((bo dodając problemy wychowawcze i zdrowotne ze starszakiem,to wniosek jest tylko jeden,że sie na matkę nie nadaję).
Używam tych butelek i są rewelacyjne.Gabi jeśli mogę coś oradzić to butelki TT są chyba najbardziej odpowiednie do karmienia i piersią i butelką, mają specjalne smoczki które wyciągają się podczas ssania tak jak sutek.
Zupełnie jak ja. ;-)Kocham wszelkiego rodzaju likiery i słodkie alkochole i tez tesknie za bayleisem
U mnie wychodzi 8-10 karmień.ile razy na dobe karmicie swoje malenstwa?? ja prowadze sobie "ewidencje karmień" to mam 10 karmien na dobę... a jak to jest u was???