sporo mleka te wasze pociechy wypijają. Moja teraz mleka z butli nie chce (szkoda , że teraz jej się odwidziało a nie jak była noworodkiem) , jedyne czyste / samo mleko to z cyca. Ale to bardziej tak do zaśnięcia . A drzemki w ciągu dnia ma dwie. No i na noc też cyc. Ze względu na to , że z nami śpi to w nocy też sobie cyca podje, przeważnie tak o 24:00 i 3:00 - 4:00. U nas dzionek wygląda tak 7:00 - pobudka (przed przestawieniem zegarków była 8:00) 8:00 - śniadanie - kaszka owocowa 180 ml, dodaje łyżeczkę glutenu (kasza manna) ale to tak do jej urodzin (8 miesięcy) 18 listopada , później już te glutenowe będę dawała , i inne rzeczy z glutenu również , bez patrzenia ile zjadła 9:00 - 10:30 spacer (w zależności od pogody , dziś leje więc spacerek na podłodze ) , jak jesteśmy w domu to nieraz daje jakiś owoc, tarte na tartce jabłko - całe, albo banan 1/2, lubi też kiwi, ale trochę ja uczula. 10:30 - 11:30 drzemka 12:00 - obiad - 120-150 g - robię sama , słoiczkowych nie chce mi już jeść. Najczęściej królik w różnych wariacjach smakowych , czyli z marchewka , albo z warzywami, z samym brokułem , z dynią . Porobiłam tych obiadków na 1,5 miesiąca , zamroziłam w słoiczkach bo kupnych jedzonkach. Z ryb łosoś. Gotowany na parze , także różne smaki , zamrożone w słoiczkach. Z innego mięsa kurczak . Jedzonko było zmiksowane na papke. Słoiczki skończyły mi się 2 listopada. Teraz gotuje powiedzmy na bieżąco . Justyś lubi jeść to co my. Toteż gotuję na parze . Jakieś mięso i np jedną marchewkę , pietruszkę , różyczkę kalafiora i brokuła. Nam robię podobnie tylko w większej ilości i mniej zróżnicowane. Ziemniaka dostaje z naszego talerza. Jemy razem. Daję jej do łapki brokuła a ona go sama wcina. to samo z resztą warzyw. Jedynie mięso jej dziobę na malutkie kawałeczki wielkości paznokcia i wkładam do buziaka . 13:00 - 13:30 - deser . Często ze słoiczka najbardziej lubi taki z lodówki 14:00 - 15:00 drzemka poobiednia 16:00 - kaszka owocowa przeważnie około 80ml około 18:00 - kawałek owoca, nieraz dla urozmaicenia jogurt taki dla małych dzieci ( ale , że drogie 10zł/4szt to daję raz na tydzień ) 19:30 - kolacja - kleik około 150-180ml