reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CYCOMANIA,czyli wszystko o karmieniu piersią

Hej,dzieki za wsparcie.
Szczęśliwa ja i tak piwa akurat nie lubię:sorry2:
Nadal mleka nie kupiłam,bo kurcze w cyckach jest.Staram się jej tylko częściej wcisnąć.:cool2:

reklama
a mnie najbardziej brak wina, białego, wytrawnego... mniam, mniam:happy2:
Gabi, a z Twoim starszakiem jak było? na piersi przybierał zawsze według schematu? powiem Ci tyle, że moja przyjaciółka, która ma synka młodszego od Jasia o 3 tyg., też została zestresowana, ze jej Tomuś nie przybiera. Uridził si 3 kg, po dwóch tyg. i spadku szpitalnym wciąż miał 2800, więc lekarze w panice, że dziecko się zagłodzi. trafili razem do szpitala, mieli mnóstwo badań, oczywiście karmienie sztuczne co 2 godziny. i po 3 tyg. w szpitalu dziecko ważyło szalone 3400:szok: no to lekarze w końcu stwierdzili, zę widocznie takie dziecko i nie ma się co czepiać wagi, byleby tylko wyniki krwi były dobre i cokolwiek przybierało. Moze Twoja Ania ma tak samo?

Starszak na cycu to wręcz gruby był.A potem przez rok nie przybierał,albo spadał.Ale mamy szeroka diagnostyke za sobą.
Tak myślę,że przez ten czas ostatnio raz,ze dużo nerwów było,do tego drugi raz jest chora,nie bardzo,ale jednak organizm walczy.Plus ja chora i antybiotyk.I jeszcze ja tak schudłam,nie wiem ile ale dobre kilka kg w miesiąc.I może to wszystko tak się składa.
Ona sie owszem czasami drze nieźle,ale wg mnie nie z głodu,raczej jak nie może usnąć,bo brat po niej skacze i wrzeszczy (po wyjściu z domu usypia w sekundę,jeszcze w drzwiach).
Ech:dry:

Lekarz,kazał zważyć za dwa tyg.,bo chce mieć pomiar na tej samej wadze.Bo każde ważenie z innego miejsca mam i nikt "nie swoich" nie bierze pod uwagę.
Ona przez pierwszy miesiąc przybrała 900,a przez 1,5 drugiego 400.(przez 2 tyg. 95,potem przez 5 dni 85 i przez 3 tyg. 220).
Na razie wciskam cycka i zważę jeszcze w tym tygodniu.
Proszę trzymać kciuki.

Babki! Chmiel zwiększa laktację! Ja jak czasem wieczorkiem napiję się browarka (np. wczoraj wywaliłam cały pół na pół z sokiem jabłkowym, bo tak lubię :-p) to w nocy chce mi cycki rozsadzić, koszula mokra, nawet pościel, a mały ani myśli jeść więcej niż zwykle. Oszczędzamy przynajmniej jedną butlę ;-) Nie miejcie więc wyrzutów sumienia, tylko witajcie w mlecznej krainie :-D

reklama
na szkole rodzenia babka powiedziała, że oficjalnie alko nie mozna pic ale ona na laktacje doradza własnie karmi i podobnie jak kamile ja po wczorajszym karmi mleka miałam ful!

Do góry