reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CYCOMANIA,czyli wszystko o karmieniu piersią

reklama
Och i ja bym piwko wypiła :-p:-p Ale mój małżonek stoi na straży :-( i pilnuje by nawet łyczek nie był za duży :wściekła/y:
Wstyd się przyznać ale i papierosy chodzą za mną :zawstydzona/y: Strasznie chce mi się palić.
Ale walczę :sorry2::dry:

Och i ja bym piwko wypiła :-p:-p Ale mój małżonek stoi na straży :-( i pilnuje by nawet łyczek nie był za duży :wściekła/y:
Wstyd się przyznać ale i papierosy chodzą za mną :zawstydzona/y: Strasznie chce mi się palić.
Ale walczę :sorry2::dry:

a ja zaczelam znowu popalac no i pifko tez wypije raz w tygodniu tylko ze ja nie karmie piersia wiec moge sobie pozwolic. Pozdrawiam

Hej,no i mam za swoje.Wymądrzałam się kilka stron temu o karmieniu tylko cycem:zawstydzona/y: Syna karmiłam 13,5 miesiąca bez problemu.Teraz też się mi się wydawało,że wsio ok.Zawsze byłam przekonana,że jak karmię "na żądanie" to będzie dobrze.Mała nie przybiera na wadze:no: i to kolejny już pomiar.Przez 1,5 miesiąca przybrała 400g.Na 2,5 miesiąca waży 4800,a ur. 3500.A je co 3 godz.,czasem rzadziej,częściej nie chce i tyle.śmieje się,śpi.Jak chce jej dać częściej to albo wypluwa i się śmieje,albo wrzeszczy:dry:I "z obserwacji" absolutnie nie wygląda na głodną,nie domaga się częściej.
I nie wiem co robić.Chyba kupię jakies mleko,tak ja przeciwniczka butelek:baffled: Spróbuję dać po cycu i zobaczymy,czy wypije.Tylko nie wiem jakie,kompletnie nie mam pojęcia jakie są,poradźcie.
Bo doła mam taaaaaaaaaaaaakiego:-((bo dodając problemy wychowawcze i zdrowotne ze starszakiem,to wniosek jest tylko jeden,że sie na matkę nie nadaję).

Hej,no i mam za swoje.Wymądrzałam się kilka stron temu o karmieniu tylko cycem:zawstydzona/y: Syna karmiłam 13,5 miesiąca bez problemu.Teraz też się mi się wydawało,że wsio ok.Zawsze byłam przekonana,że jak karmię "na żądanie" to będzie dobrze.Mała nie przybiera na wadze:no: i to kolejny już pomiar.Przez 1,5 miesiąca przybrała 400g.Na 2,5 miesiąca waży 4800,a ur. 3500.A je co 3 godz.,czasem rzadziej,częściej nie chce i tyle.śmieje się,śpi.Jak chce jej dać częściej to albo wypluwa i się śmieje,albo wrzeszczy:dry:I "z obserwacji" absolutnie nie wygląda na głodną,nie domaga się częściej.
I nie wiem co robić.Chyba kupię jakies mleko,tak ja przeciwniczka butelek:baffled: Spróbuję dać po cycu i zobaczymy,czy wypije.Tylko nie wiem jakie,kompletnie nie mam pojęcia jakie są,poradźcie.
Bo doła mam taaaaaaaaaaaaakiego:-((bo dodając problemy wychowawcze i zdrowotne ze starszakiem,to wniosek jest tylko jeden,że sie na matkę nie nadaję).

gabi nie pier... jestes najlepszą matką dla swoich dzieci
ja tez chcialam zuze długo karmic ale niestety nie wyszło
pomysl ze niektóre matki nawet nie próbuja piersią tylko butla od razu- i też nie wolno ich osądzać
głowa do góry i przestań gadać głupoty bo ci natłuke

Gabi Przyłączam się do Zuziuni - uspokój sie Babo bo kopa w tyłek dostaniesz!!!!
Ja na początku dawałam Młodemu Nan 1, pasowało mu w szpitalu, w domu też pił, więc ok No teraz nie chce z butelki, więc problem się rozwiązał:baffled:

Zaglądam tutaj na ten wątek bo trochę Wam zazdroszczę tego karmienia cycusiem, u mnie bardzo krótko to trwało a bardzo chciałam i starałam się po przebytej żółtaczce Alexa dostawiać Go do piersi ale tak się darł że wymiękłam.
Jeszcze do tej pory jak nacisnę sobie sutek to leci mi mleczko, próbuję wtedy Alexa dostawić, a On nawet się zasysa ale jak poczuje smak mleka to się wścieka więc bez sensu, chyba muszę kupić jakieś tabletki na zasuszenie pokarmu, ale za tydzień do pediatry na szczepienie to wtedy poproszę o receptę.

Gabi jeśli mogę coś oradzić to butelki TT są chyba najbardziej odpowiednie do karmienia i piersią i butelką, mają specjalne smoczki które wyciągają się podczas ssania tak jak sutek. Jeśli chodzi o mleczko to ja polecam Bebilon. Chociaż jeśli za mało przybiera na wadze to ponoć bardziej tuczące jest Bebiko.

reklama
Do góry