reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cos pysznego dla naszych brzuszkow

Moje niedawne odkrycie... jak dla mnie pychotka:

OMLET NA SLODKO

Składniki na 1 porcję

2 jaja

2 łyżki stołowe mąki

2 łyżki stołowe wody

2 łyżki stołowe cukru

Etapy przygotowania

1.2 białka ubic z cukrem na sztywno

2.Dodać 2 łyzki wody - wymieszać delikatnie

3.Dodać 2 żółtka i wymieszać delikatnie

4.Dodać mąkę i wymieszać łyżką delikatnie

5.Rozgrzać patelnie z masłem i wrzucić masę - smażyć na średnim ogniu, przewrócić na druga stronę po usmażeniu pierwszej i smazyć dalej.

reklama
calkiem ciekawy tem omlet, zrobie sobie jutro rano, a te banany to co do tego ciasta dodac i razem piec czy jakos osobno na gore?:eek::baffled:

zapomnialam sie pochwalic ze na urodizny Hani przyjechala moja babcia a jej prababcia i przywiozla mi cala reklamówke wsiowego jedzonka
a są to:
- kluseczki własnej roboty do rosołku (Hania uwielbia)
- pierożki z mięsem i grzybami do zamrożenia
- pączusie własnej roboty z konfiturą śliwkową
- jajeczka wsiowych kurek
- i mrożone truskaweczki z babciowego ogródka
- a i dwa słoiczki malinek z ogródka dla Hani

jak to dobrze czasem zaprosić babcię :)

zapomnialam sie pochwalic ze na urodizny Hani przyjechala moja babcia a jej prababcia i przywiozla mi cala reklamówke wsiowego jedzonka
a są to:

nadciągam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

obiecuje nie zostac długo;-)

a są to:

ojj za te kluseczki,pierożki i pączusie dałabym sobie nawet trwałą ondulację zrobić :-Dmalinki też mam z działeczki...Już nie mogę doczekać się lata wówczas pohulam trochę po polu teściowej - wszystkie warzywka bez oprysków, no i teściowa w tym roku zamierza hodować swoje gęsi więc i mięsko swojskie swieżutkie:-)

reklama
Do góry