reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cos pysznego dla naszych brzuszkow

reklama
Robiłam na oleju ale do połowy pączków mi sięgał. Za dużą patelkę miałam. Mogłam zrobić na mniejszej i wtedy byłby zanurzone całe pączki. A tak musiałam obracać widelcem.
Własnie nie wytrzymałam do jutra i zrobiłam dziś. Jutro wypróbuję ten drugi przepis z marmoladą.

Dodałam trochę cukru waniliowego. Tego w przepisie nie ma.

I wyszły mi 2 talerze. Tylko tamte były trochę krzywe ;-):-D Więc do zdjęcia zrobiłam casting ;-) na te ładniejsze

Maonka jakbym nie miała takich od babci to bym się na Ciebie za tą fotkę wkurzyła :-)
ps. wyglądaja super
jeszcze nigdy nie próbowałam robić pączków

Wyglądają zachęcająco, casting wypadł nieźle, no i przepis kurka rzeczywiście banalny. Tylko mogłaś powiedzieć,że będziesz robić to bym też wcześniej do sklepu po serek skoczyła, a tak co ślinię się jak nie wiem co do kompa a do sklepu mam kawałek:-( i chyba muszę poczekać do jutra....

Zwykły serek waniliowy. Tak jak pisałam miałam robić jutro, ale nie wytrzymałam. Jeden talerz pączków już zjedzony.
Kwiatuszku to dobrze, że masz pączki od babci, bo nie chciałabym żebyś się wkurzyła ;)

Zwykły serek waniliowy. Tak jak pisałam miałam robić jutro, ale nie wytrzymałam. Jeden talerz pączków już zjedzony.
Kwiatuszku to dobrze, że masz pączki od babci, bo nie chciałabym żebyś się wkurzyła ;)

Maonka, a masz gdzieś ten przepis pod ręką, bo ja nie mogę znaleźć:zawstydzona/y:
No dobra- nie chce mi się szukać:-(

Maonka, a masz gdzieś ten przepis pod ręką, bo ja nie mogę znaleźć:zawstydzona/y:
No dobra- nie chce mi się szukać:-(
Wprawdzie pyałaś Maonkę,ale ja go sobie własnie skopiowałam aby na jutro...a może jeszcze na dziś mieć w pogotowiu :rofl2: więc podaję
"Mini pączki w 15 minut
CIASTO:
1 serek homogenizowany waniliowy a ja daje jaki mam(wczoraj czekoladowy 150 gram)
1,5 szklanki mąki
3 jajka
1 łyżka cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Miksować jajka z cukrem, dodać serek, mąkę wymieszaną z proszkiem,wymieszać.
Na gorący tłuszcz kłaść łyżeczką kuleczki ciasta.Ja pomagam sobie druga łyżeczką. Piec na złoty kolor. Same się obracają,pieką się migiem, czasami nie są idealne kuleczki ale smakują zawsze super.
Posypać cukrem pudrem."

reklama
Do góry