reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cos pysznego dla naszych brzuszkow

Załączniki

• mniamm.jpg
    mniamm.jpg
    12,6 KB · Wyświetleń: 42
reklama
Dokładnie mój małż też się zajadał co mnie zdziwiło bo przecież tam nie ma mięsa :-) Ja tam bez mięsa spokojnie wytrzymam ale on to raczej nie za bardzo więc naprawdę szooooookkkkkk ;-)

A mi dziś smaka narobiłyście na naleśniki - i wydałam rozkaz jednej liderce, że bez naleśników to niech mi się w biurze nie pokazuje;-)
No i przytargała trzy takie pyszne, duże i z dżemem własnej roboty:-D
Mam jeszcze 2 miesiące na takie zachcianki więc chyba zacznę liderki wykorzystywać:-D a co;-) Później to już będzie dieta i siłownia:tak:

A ja dziś Wam tu dorzucę trochę kalorii :-) Mistrzem niestety nie jestem w wypiekach,ale uparcie próbuję nim być :-) Jako, że raz w tygodniu jakieś ciacho usiłuję zrobić i sporadycznie się udaje to mój mąż jest wiecznie skazany na bajaderki :-) Bo u mnie nic zmarnować się może, a zakalec to podstawowy składnik bajaderek, więc wrzucam przepis :-) Oczywiście obyście je jak najrzadziej robiły! :
ciasto zakalec
Kakao
Konfitura różana ( ja daję to co mam w danej chwili więc moga to byc powidla, albo jakis dżem )
Rum lub advocat, ew. spirytus- do smaku np niecały kieliszek
i to co mamy pod ręką: orzechy, rodzynki (wczesniej zaparzone)
polewa czekoladowa

ciasto zagniatać, aż będzie to jedna masa. żeby było wilgotniejsze dodać rozrobione np z woda kakao ( nie za dużo ). Do masy dodać kakao taką ilość, aż będzie cała masa ciemno brązowa. Wlac rum, dodac dżem i bakalie, ugniatać. Formować z masy kulki dowolnej wielkości. na koniec polac polewa i posypac bakaliami lub wiórkami kokosowymi. Palce lizać! :-)

Justa Kurcze gdzieś ty to znalazła, że ja 22 lata mam? Pewnie jakiegoś gafola palnęłam, mam 26.... no i 27 niedługo będzie,ale to już mam nadzieję jako mamusia
sorki:zawstydzona/y: to ja gafola palnelam, napisalas w poznajmy sie ze masz termin na 22 i tak mi sie jakos pomylilo ze masz 22 lata:-D

nie wiem co to jest bajaderka:confused: wogole z tego przepisu nie kojarze co to jest i jak wyglada:confused:

A ja mam jutro w planie zrobic zapiekanke ze szpinakiem. Najdziwniejsze jest to,że ja nie lubie szpinaku:baffled:, a mam ochotę na ta zapiekankę:szok::szok:. Cholera dziewczyny, ja sie przez Was gotowac naucze i jeszcze to polubie:szok::szok::nerd:

reklama
a u nas dzis nalesniki z twarożkiem na słodko :-)
hmmm wszystko ok z tym jedzeniem pysznosciowym.... tylko kto reflektuje na zmywanie garów co dzień po tym wszystkim..... bo u mnie to odwieczny problem.....nienawidze:no:

Do góry