ja uwielbiam canneloni (oczywiscie sama takich cudow nie robie) ale moja bratowa - mistrz kuchni, to przepyszne robi! akurat jako nauczycielka ma teraz ferie zimowe i jutro do mnie przyjedzie na tydzien ze swoim malym (diablem) to se pojemy dobrych rzeczy hihihi
reklama
e.salamandra
Mama pełną parą
dzięki ewka84.
canneloni nigdy sama nie robiłam. A czy dostanę makaron w biedronce lub polo, bo tylko takie sklepy mam koło siebie? Dzis i tak w planach zapiekanka ze szpinakiem, ale na walentynkowa kolacyjkę chętnie bym czymś błysnęła :-)
canneloni nigdy sama nie robiłam. A czy dostanę makaron w biedronce lub polo, bo tylko takie sklepy mam koło siebie? Dzis i tak w planach zapiekanka ze szpinakiem, ale na walentynkowa kolacyjkę chętnie bym czymś błysnęła :-)
w biedronce chyba nie ma, a w Polo nie mam pojęcia bo nie mam koło siebie
Ale innym fajnym "popisowym daniem" może być:
CALZONE Z MIĘSEM MIELONYM jest to tzw pizza zwjana.
Ciasto drożdżowe:
40 dag maki
3 dag drożdży
1 łyżeczka cukru
1/4 l wody
1 łyżecka soli
2 łyżki oleju
Z ciasta przygotować cztery jednakowej wielkości kwadraty.
ok 40 dag mięsa mielonego
2 łyżki oliwy
2 siekane ząbki czosnku
1 pokrojona w kstke cebula
1 por
150 ml czeronego wina (ja teraz winka nie dodaję, zamiast tego może być sos piomidorowy)
1 łyżeczka bazylii, majeranku
1/2 łyżeczki mielonego kminku (czasami też nie dodaję)
sól, pieprz
4 obrane ze skórki pomidory ( mogą być z puszki i wtedy już z zalewą)
10 dag żółtego sera
2 łyżki siekanej natki pietruszki
Mięso podsmażyć na oleju, dodać wrzywa i poddusić je. Dolać czerwonego wina. Całość doprawić ziołami i przyprawami.
Pomidory pokroić w kostkę i dodać do nadzienia. Domieszać ser i natkę pietruszkę.
Ciasto drożdzowe rozwałkować na 4 równe placki. Na dwa z nich wykładamy nadzienie i przykrywamy pozostałymi plackami. brzegi zwilżyć i skleić. Powstaną 2 "pierogi" dość okazałe
Piec ok 20 minut w temp 220 st
SMACZNEGO!!
Ale innym fajnym "popisowym daniem" może być:
CALZONE Z MIĘSEM MIELONYM jest to tzw pizza zwjana.
Ciasto drożdżowe:
40 dag maki
3 dag drożdży
1 łyżeczka cukru
1/4 l wody
1 łyżecka soli
2 łyżki oleju
Z ciasta przygotować cztery jednakowej wielkości kwadraty.
ok 40 dag mięsa mielonego
2 łyżki oliwy
2 siekane ząbki czosnku
1 pokrojona w kstke cebula
1 por
150 ml czeronego wina (ja teraz winka nie dodaję, zamiast tego może być sos piomidorowy)
1 łyżeczka bazylii, majeranku
1/2 łyżeczki mielonego kminku (czasami też nie dodaję)
sól, pieprz
4 obrane ze skórki pomidory ( mogą być z puszki i wtedy już z zalewą)
10 dag żółtego sera
2 łyżki siekanej natki pietruszki
Mięso podsmażyć na oleju, dodać wrzywa i poddusić je. Dolać czerwonego wina. Całość doprawić ziołami i przyprawami.
Pomidory pokroić w kostkę i dodać do nadzienia. Domieszać ser i natkę pietruszkę.
Ciasto drożdzowe rozwałkować na 4 równe placki. Na dwa z nich wykładamy nadzienie i przykrywamy pozostałymi plackami. brzegi zwilżyć i skleić. Powstaną 2 "pierogi" dość okazałe
SMACZNEGO!!
e.salamandra
Mama pełną parą
Ależ ten watek się rozrasta :-) Tu zamiast sałatek light i dań lekkostrawnych same bomby kaloryczne :-) Pączusie, zapiekaneczki...mmmm. No, ale kto nie uwielbia takich kalorii!!! Palce lizać
hehe, wszystko co light to bedziemy tutaj po porodach serwowac wtedy bedzie zakaz podawania przepisow na danie ktore ma wiecej niz 500 kaloriiAleż ten watek się rozrasta :-) Tu zamiast sałatek light i dań lekkostrawnych same bomby kaloryczne :-) Pączusie, zapiekaneczki...mmmm. No, ale kto nie uwielbia takich kalorii!!! Palce lizać
kittek - ty na swoje 22 lata to calkiem niezla kuchareczka jestes, ja do dzis nie umiem dobrze gotowac, a juz nie wspomne o tych cudach co tu zamieszczasz, juz nawet od czytania sie mecze a co dopiero to zrobic!! ale jak tak dalej bedziesz takie pysznosci zamieszczala to moze kiedys rzeczywiscie cos z tego zrobie
Dagsila ja mam po prostu misję odpokutowania za nadużycie )) Od prawie miesiąca testuję wasze przepisy, a sama co? Wątek mam przewetowany od dechy do dechy no i twoje muffinki też mi poszły w... sumie nie wiem gdzie bo już 10kg na plusie
Justa Kurcze gdzieś ty to znalazła, że ja 22 lata mam? Pewnie jakiegoś gafola palnęłam, mam 26.... no i 27 niedługo będzie,ale to już mam nadzieję jako mamusia
Justa Kurcze gdzieś ty to znalazła, że ja 22 lata mam? Pewnie jakiegoś gafola palnęłam, mam 26.... no i 27 niedługo będzie,ale to już mam nadzieję jako mamusia
Dagsila ja mam po prostu misję odpokutowania za nadużycie )) Od prawie miesiąca testuję wasze przepisy, a sama co? Wątek mam przewetowany od dechy do dechy no i twoje muffinki też mi poszły w... sumie nie wiem gdzie bo już 10kg na plusie
niech Ci na zdrwie w bąbla i bioderka idzie
reklama